In Tantra houden we ons bezig met ‘JA’ zeggen tegen alles wat we ervaren. ‘Ja’ tegen alles hoe het leven ons raakt.

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van ons leven. En daarom zijn we – in tegenstelling tot veel andere spirituele paden – ook daarin geïnteresseerd. Want jongens, dat roept pas veel in ons op!

Er is geen plek waar we onszelf en een ander zo intiem kunnen ontmoeten als in seksualiteit. Er is trouwens ook geen plek waar we verder van onszelf en anderen vandaan kunnen raken, als in seksualiteit.

Maar hoewel we in Tantra altijd werken met onze seksuele energie, gaat het over zo veel meer dan de seksuele daad. Mocht je denken dat je in Tantra leert hoe je goede massages geeft met happy endings… dan ga ik je teleurstellen. Of geruststellen – het is maar vanaf welke plek je komt:-) Want dit is niet waar we ons mee bezig houden.

Maar wat doen we dan wel, als we elkaar aanraken in Tantra?

Ik wens je veel plezier van deze episode van de Avond vol Aandacht Podcast.
Liefs,
Marije

Beluister de nieuwste AvA podcast episode

De Avond vol Aandacht podcast is gratis te beluisteren op alle grote podcast kanalen.
Je vind ‘m bijvoorbeeld hier op Spotify, of hier in Apple Podcasts. Abonneer je en mis nooit meer een aflevering.

Oh: en wil je me helpen om deze podcast verder te verspreiden? Geef me dan een *****rating! Dankjewel!

Eerste hulp bij Aanraken

Soms zijn we als we worden aangeraakt meer met onze aandacht bij onze partner, dan dat we nog kunnen voelen in ons eigen lichaam.  We zijn voortdurend aan het aftasten: wat moet ik doen om OK te zijn? Vaak denken we dat we onze partner moeten ‘matchen’; dat we hetzelfde zouden moeten voelen. Dezelfde mate van seksuele opwinding bijvoorbeeld.

Daardoor kunnen we onszelf heel onvrij gaan voelen. En vooral ook: ver weg bij onszelf.

In Tantra oefenen we om ‘eenvoudig’ te ontspannen; ook als we samen zijn met onze geliefde. Dat klinkt logisch en eenvoudig, maar blijkt niet altijd zo vanzelfsprekend.

In een Avond vol Aandacht privé sessie besteden we hier heel veel aandacht aan: hoe kan jij ‘bij jezelf’ blijven, terwijl je ook met je geliefde bent? 

Zo kan je verbinding én vrijheid ervaren in je liefdesrelatie.

Boek jullie Avond vol Aandacht sessie

Hebben jullie een AvA gedaan en wil je samen met je geliefde verder in dit onderzoek? Dat gaan we doen in onze vervolgtraining GOUD.

Dakini Dagen

Dakini Dagen

Tijdens de Dakini Dagen (speciaal voor vrouwen) onderzoeken we hoe we steeds meer kunnen ontspannen in al die vormen waarin het leven ons raakt. Als we nergens meer van weg hoeven, kunnen we vrijer door het leven bewegen: in ons werk, met onze geliefde en in ons gezin.

Op de Dakini Dag van 18 juni is het thema ‘Aanraking’.

Je bent van harte welkom!

Dit wil ik!