Adinda

‘Ik ervaar het hele leven dieper, en soms betekent dit dat het ook rauw voelt. Zo ervaar ik nu ook mijn angst, jaloezie, verdriet of boosheid dieper. Maar boven alles voel ik me veel levendiger en sensueler.’

In 2013 fietste ik samen met mijn toen kersverse vriend lachend naar mijn eerste Jong Tantra weekend in Amsterdam Noord. Ik dacht: ‘Wát gaan we doen!?’ De zenuwen gierden door mijn lijf, plaatjes van naakte lichamen schoten door mijn hoofd.

Toen we er waren, voelde ik me stil en klein worden. Ik keek heel goed naar hoe de rest zich gedroeg. Zo heb ik dat geleerd van jongs af aan: kijken, aanpassen en weer kijken of de aanpassing gewenst is.

De leraar zag me en vroeg: ‘wat voel je in je hart?’ Ik had eigenlijk vooral weerstand – en ik snapte niet zo goed hoe je zou kunnen vertellen wat je in je hart voelt. Dat klopt toch gewoon?

Hij vroeg door, met een licht soort humor, en samen ontdekten we dat ik behoorlijk in de weerstand zat. ‘Rot op met je vraag!’, dacht ik eigenlijk – en onder zijn aanmoediging durfde ik dat te erkennen.

En toen gebeurde er iets magisch, iets wat ik nog niet had meegemaakt in mijn leven. Mijn weerstand werd ontmoet en toegejuicht. Ik mocht het he-le-maal niks vinden! Ik moest heel hard lachen… En zo begon mijn Tantra reis, samen met mijn geliefde Hans.

Marije Oostindie
Boek een Avond vol Aandacht met Adinda

Alles welkom heten

Ik ben zo blij dat ik in Tantra heb geleerd om alles wat ik voel, welkom te heten.

Nu ervaar ik zo veel meer verbinding met mijn lichaam; ook met mijn bekkengebied. Het is makkelijker om vanuit die plek op een eerlijke, kwetsbare en authentieke manier in contact te zijn met de mensen om me heen.

Ik heb ook meer energie tot mijn beschikking, wat me helpt om echt mijn eigenwijze weg te gaan. Als moeder, in mijn werk, in mijn relatie met Hans… als vrouw op deze wereld.

De veranderingen zijn subtiel maar ik ervaar het hele leven dieper, en soms betekent dit dat het ook heel rauw voelt. Want ook mijn angst, jaloezie, verdriet of boosheid is intenser. Maar boven alles voel ik me veel levendiger en sensueler.

Van onze dochter (nu 1 jaar) leer ik elke dag nog iets meer over Tantra, want haar energie bruist automatisch! Ze spiegelt me ook. Als ík het kan verdragen om bij mijn eigen ongemak te zijn, dan lukt dat haar meestal ook wel.

Seksualiteit is een grote bron van energie. Door Tantra heb ik geleerd om die energie ook echt te gebruiken; ook als ik de afwas inruim en Senna’s luier verschoon. Ik doe dingen met meer overgave en aanwezigheid.

Lesgeven in Tantra

Het voelt als een grote eer dat ik anderen mag laten ervaren wat Tantra is. Dat doe ik door te assisteren in de prachtige groepsretraites van het Centrum voor Tantra – en door privéles te geven aan stellen voor Avond vol Aandacht.

Tantra is zo’n waardevolle eeuwenoude traditie, vol van wonderschone oefeningen… Ik neem jullie graag mee in deze wereld van intimiteit, ontspanning en levendigheid.

Als traumatherapeut en mindfulness trainer is het mijn expertise om je te ondersteunen om aanwezig te blijven bij alles wat je ervaart. Zo ontstaat een veilig veld waarin jullie allebei kunnen openen naar elkaar.

Ik woon en werk in Eefde (omgeving Zutphen), waar oude bomen wijsheid en rust om zich heen verspreiden. Daar ontvang ik jullie in onze dromerige, geborgen studio achterin de tuin; een droom die werkelijkheid is geworden.

Jeroen en Marije tijdens het online programma GLOED - Avond vol Aandacht

Adinda Post Uiterweer (1985)

Mijn ervaring & opleiding:

2011 Master Klinische Ontwikkelingspsychologie @ UvA
2012 Verschillende Vipassana retraites
2013 Eerste Tantra retraite @ Centrum voor Tantra
2013 Docent Psychologie @UvA
2015 Trainer @ Centrum voor Mindfulness
2016 Opstart eigen therapie praktijk ‘Met Aandacht’
2016 Opleidingen cognitieve gedragstherapie & EMDR
2018 Ski instructeur in Japan
2018 Yoga opleiding in Hawaï
2019 Trauma therapeut @Trauma Centrum NL
2021 Assistent @Centrum voor Tantra

Marije bij een pasgeschilderde Ganesha

Een sessie boeken?

Hieronder kun je jullie sessie boeken, direct via mijn online agenda. Bij jullie boeking ga je akkoord met onze voorwaarden.

Twijfelen jullie of een Avond vol Aandacht iets voor jullie is? Of wil je graag eerst overleggen over een thema dat speelt in jullie leven? Wees van harte welkom om me te mailen via Adinda @ avondvolaandacht.nl of me een voice berichtje in te spreken via 06-28392990. Ik kan niet altijd direct opnemen of antwoorden, maar meestal neem ik binnen twee dagen contact met je op of plan ik een belafspraak met je in.

Plan jullie sessie met Adinda hieronder in: