Wat is er mooier dan deze tijd – waarin we zo worden teruggeworpen op de relatie met onze geliefde – aan te grijpen om die relatie verder te verrijken?

De beoefening van Tantra valt onder het belijden van een levensovertuiging. Daarbij gelden de beperkingen voor groepsvorming niet. En ik denk dat dat terecht is. Want juist nu, met de beperkte bewegingsvrijheid, worden de patronen in onze liefdesrelaties heel zichtbaar (en voelbaar). Dat is niet altijd makkelijk; sommige relaties staan onder enorme druk. Jeroen en ik hebben het regelmatig flink zwaar, met onze 5 jarige stuiterbal in een Amsterdams apartement. Maar we hebben ook heel veel rijkdom, creativiteit en schoonheid ervaren in ons samenzijn sinds corona. Ik weet niet hoe ik door deze periode was gekomen zonder Tantra.

Alsmaar zó in elkaars bijzijn verkeren, is ook een bijzondere mogelijkheid. Het geeft enorm veel gelegenheid om te oefenen om aanwezig te blijven. Zodat je meer kunt genieten als het fijn is tussen jullie, maar ook zodat je niet meer weg hoeft als het lastig wordt. Oefenen om te erkennen wat er allemaal in je wordt aangeraakt, en om je niet bij voorbaat al aan te passen aan je lief.

Minimale besmettingskans

Praktisch gezien denk ik dat de kans op besmetting tijdens een Avond vol Aandacht echt minimaal is. We zitten met z’n drieen in een zee van ruimte waarin we die anderhalve meter afstand goed kunnen bewaren. Ik geef buiten coronatijd cursussen voor het Centrum voor Tantra in deze zaal, met twintig, soms wel veertig deelnemers.

Als jullie (en ik) klachtenvrij zijn, of getest, én bereid om alle voorzorgsmaatregelen strikt in acht te nemen, zijn jullie wat mij betreft ook in deze nieuwe lockdown van harte welkom om een Avond vol Aandacht privé introductie tot Tantra te boeken. Nog even alle maatregelen op een rijtje, laten we alle drie:

> Voor vertrek van huis onze handen goed wassen
> Bij aankomst opnieuw onze handen wassen
> Bij twijfel onze temperatuur opmeten en thuis blijven bij 38 + graden
> Elkaar geen hand geven maar buigen of zwaaien ter begroeting en afscheid
> 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar.

Marije Oostindie, Avond vol Aandacht
Klik hier om jullie privé sessie te boeken

Avond vol Aandacht online

Bij een positieve uitslag (of wanneer er onvoldoende tijd is om te wachten op je testuitslag) kunnen we de sessie óók online laten plaatsvinden, via het platform Zoom. Tantra vraagt om jezelf te openen, en het is heel ondersteunend als je je veilig voelt. Deze sessie te doen vanuit je eigen, vertrouwde omgeving geeft een heel eigen, waardevolle dimensie aan een Avond vol Aandacht.

Slaapkamerretraite ‘Gloed’

In onze online vervolgretraite Gloed hou je je twee dagen lang bezig met seksualiteit – vanuit de veiligheid en intimiteit van jullie eigen slaapkamer. Online les ontvangen en oefenen in dit beladen én vitale thema blijkt juist heel erg goed te werken. Deze intensieve training is speciaal ontworpen voor stellen die al een Avond vol Aandacht hebben gedaan, of op een andere manier ervaring hebben met Tantra of bewustzijnswerk.

Vertel me meer over Gloed