Dakini Dagen – voor vrije vrouwen

Komende editie: ‘Over geven en ontvangen’ – met Marije
17 december | 12:30 – 17:30 uur | Almere

Dakini’s werden geboren op het moment dat Tantra samensmolt met het Boeddhisme. Een grote revolutie in een tijd waarin het Boeddhisme dogmatisch en elitair was geworden; monniken hadden hun kloosters gevuld met schatten en hun hoofden met wijsheid.

Dakini’s zijn wijze, wilde, vrije, onaangepaste wezens. Nog steeds worden verhalen vertelt hoe Dakini’s de geleerde monniken verleidden om hun veilige ommuurde kloosters te verlaten, om in de velden en de wouden te de goddelijkheid van het echte leven te ervaren.

Hun wilde, juicy zintuiglijkheid bleek een snellere weg naar verlichting dan de stoffige geschriften… en was bovendien een heel wat aantrekkelijker pad om te bewandelen!

Er zijn heel veel prachtige afbeeldingen van Dakini’s gemaakt; een teken van groot respect voor het vrouwelijke. En dan niet alleen voor die éne vorm van het vrouwelijke die we in onze maatschappij zo verheerlijken. Ja, soms worden Dakini’s afgebeeld als jonge vrouwen, met een gespierd, jong lijf. Maar net zo vaak hebben ze lange grijze haren en hangende borsten waar vele baby’s uit gedronken hebben.

Deze vrije, wijze vrouwen zonder schaamte of zelfbeperking, zijn wat mij betreft een geweldig rolmodel voor vrouwen van nu.

Tantra beoefenen samen met andere vrouwen

Tijdens de Dakini Dagen verleiden we onze eigen innerlijke monnik. Je weet wel; dat grijze mannetje daarbinnen dat je vertelt wie je wel of niet zou mogen zijn.

Die interne autoriteit houdt jou liever binnen de veilige, maar saaie kloostermuren…
Maar wie zegt dat je naar ‘m moet luisteren?

In dit veld van Dakini’s ben je vrij om je eigen, unieke kleur aan te nemen. Hier wordt je waarde niet afgemeten aan de vorm van je lichaam, de successen in je carrière, je politieke meningen of diploma’s. Je laat je rol als de geliefde, vrouw of moeder ‘van’ voor een paar uur los. Hier hoef je voor niemand te zorgen en nergens aan te voldoen. Je bent eenvoudigweg vrouw onder vrouwen.

In deze veilige bedding oefen je om vrij te worden van de imprint van vrouw-zijn van onze – door vervormde mannelijkheid gedomineerde – maatschappij. Dit brengt mogelijk een ontspanning, opening en gevoeligheid die ik persoonlijk niet ken uit samenkomsten waar ook mannen deel van uitmaken.

Hier wil ik bij zijn!

Onze vrije stroom volgen… of haar blokkeren

In iedere Dakini Dag zullen we ons bezig houden met onze sensualiteit en het vrij laten stromen van onze vitale levenskracht.

Als we onszelf vrij laten zijn, zal het leven ons vanzelf vele ervaringen brengen. Ervaringen van nabijheid, woede, sensualiteit, verdriet, schoonheid, vreugde en ontroering. Als we ‘ja’ zeggen tegen al die ervaringen, kunnen we de volle diepte en rijkdom van het leven ervaren. Dit is hoe we groeien en rijpen; een groot verlangen van ons hart.

We zullen ons ook bezig houden met alles wat onze vrije stroom in de weg zit, want er is vast een goede reden waarom je energie soms niet vrij stroomt.

Zo heb je hopelijk niet alleen een mooie of inspirerende ervaring tijdens een Dakini Dag. Het is mijn verlangen dat je je ook vrijer zult voelen in je dagelijks leven; op je werk, in je gezin. Dat jouw vrijheid ook het contact met je partner, je kinderen, je collega’s en je vrienden aanraakt.

Over Schaamte

Tijdens de Dakini Dagen oefenen we om vrij te zijn. Schaamte speelt soms een grote, beperkende rol in onze vrijheid. Zo groot dat het in Tantra wel eens de ‘anti-vitale’ kracht wordt genoemd…

Praktische informatie

De Dakini Dagen vinden in principe plaats in het Centrum voor Tantra in Amsterdam Noord en soms ook in de Open Ruimte in Almere. Je kunt iedere dag los volgen en ze sluiten ook op elkaar aan. In iedere Dakini Dag zal je in elk geval mediteren, lichaamswerk doen en een vorm van zelfonderzoek. Alles vind plaats in een veilige setting, ook door het krachtige veld van vrouwen die zichzelf kwetsbaar, open en onderzoekend durven laten zijn. Je houdt alsmaar zelf de regie.

De komende editie is op 17 december met Marije, in Almere
Deze Dakini Dag gaat over Geven en Ontvangen; hoe kan je ontspannen in beide? We gaan onder andere experimenteren met aanraken en adem. Er zal ook ruimte zijn om te delen en voor persoonlijk onderzoek.

Tijden: het programma is van 12:30 tot 17:30 uur. Je bent welkom vanaf 12:00 uur. Er staat thee voor je klaar. Na het programma ruimen we met z’n allen op en tot uiterlijk 18:00 uur. Het adres: de Open Ruimte, Almere Muziekwijk.

De prijs voor deze middag is €76,- (inclusief 21% BTW)

Voor wie? De Dakini Dagen zijn bedoeld voor vrouwen met enige ervaring met Tantra of ander spiritueel werk waar lichaamswerk deel van uit maakt. Heb je nog niet zo veel ervaring met dit soort werk, boek dan eerst een (online) coaching met mij.

Ja, ik ben er bij!