Dakini Dagen – women only

Eerste editie: 12 februari 12:30 – 17:30, Amsterdam Noord

Dakini’s werden geboren op het moment dat Tantra samensmolt met het Boeddhisme. Een grote revolutie in een tijd waarin het Boeddhisme dogmatisch en elitair was geworden; monniken hadden hun kloosters gevuld met schatten en hun hoofden met wijsheid.

Dakini’s zijn wijze, wilde, vrije, onaangepaste wezens. Nog steeds worden verhalen vertelt hoe Dakini’s de geleerde monniken verleidden om hun veilige ommuurde kloosters te verlaten, om in de velden en de wouden te de goddelijkheid van het echte leven te ervaren.

Hun wilde, juicy zintuiglijkheid bleek een snellere weg naar verlichting dan de stoffige geschriften… en was bovendien een heel wat aantrekkelijker pad om te bewandelen!

Er zijn heel veel prachtige afbeeldingen van Dakini’s gemaakt; een teken van groot respect voor het vrouwelijke. En dan niet alleen voor die éne vorm van het vrouwelijke die we in onze maatschappij zo verheerlijken. Ja, soms worden Dakini’s afgebeeld als jonge vrouwen, met een gespierd, jong lijf. Maar net zo vaak hebben ze lange grijze haren en hangende borsten waar vele baby’s uit gedronken hebben.

Deze vrije, wijze vrouwen zonder schaamte of zelfbeperking zijn wat mij betreft een geweldig nieuw rolmodel in onze wereld.

Tantra beoefenen samen met andere vrouwen

Tijdens de Dakini Dagen verleiden we onze eigen innerlijke monnik. Je weet wel; dat grijze mannetje daarbinnen dat je vertelt wie je wel of niet zou mogen zijn.

Die interne autoriteit houdt jou liever binnen de veilige, maar saaie kloostermuren…
Maar wie zegt dat je naar ‘m moet luisteren?

In dit veld van Dakini’s ben je vrij om je eigen, unieke kleur aan te nemen. Hier wordt je waarde niet afgemeten aan de vorm van je lichaam, de successen in je carrière, je politieke meningen of diploma’s. Je laat je rol als de geliefde, vrouw of moeder ‘van’ voor een paar uur los. Hier hoef je voor niemand te zorgen en nergens aan te voldoen. Je bent eenvoudigweg vrouw onder vrouwen.

In deze veilige bedding oefen je om vrij te worden van de imprint van vrouw-zijn van onze – door vervormde mannelijkheid gedomineerde – maatschappij. Dit brengt mogelijk een ontspanning, opening en gevoeligheid die ik persoonlijk niet ken uit samenkomsten waar ook mannen deel van uitmaken.

Hier wil ik bij zijn!

Sensualiteit & Schaamte

In iedere Dakini Dag zullen we ons bezig houden met onze sensualiteit en het vrij laten stromen van onze vitale levenskracht.

We zullen ons ook bezig houden met alles wat die vrije stroom in de weg zit. Zo heb je hopelijk niet alleen een mooie of inspirerende ervaring; het is mijn grote verlangen dat je je ook vrijer zult voelen in je dagelijks leven. Dat jouw vrijheid ook het contact met je partner, je kinderen, je collega’s en je vrienden aanraakt.

In het blokkeren van onze seksuele, vitale levensenergie, speelt schaamte een belangrijke rol. Zeker voor vrouwen, die nog altijd aan meer normen moeten voldoen dan mannen. Tijdens de eerste Dakini Dag op 12 februari zullen we hier heel expliciet aandacht aan besteden.

Schaamte houdt ons klein en controleerbaar. Het voorkomt dat we vrij kunnen spelen en dansen. Dat we vrij uitreiken naar anderen of om steun durven vragen. Dat we iets nieuws uitproberen, groeien en ons ontwikkelen.

Schaamte wordt daarom ook wel de grote ‘anti-vitale kracht’ genoemd.

Nou is het belangrijk dat je niet leest dat er iets mis gaat als je je wel eens schaamt. Het is niet jouw fout of schuld dat je je schaamt. Het is ook niet iets wat weg zou moeten. Maar het is wel mogelijk om je schaamte te leren kennen en iets te begrijpen van de intelligentie achter je schaamte. Daarmee komt een proces op gang van heelwording, van meer ontspanning en vrijheid. Dus dat is wat gaan we doen!

Waarom zonder mannen?

Beluister hieronder de episode van de Avond vol Aandacht Podcast waarin ik samen met mijn partner Jeroen Biegstraaten spreek over de overeenkomsten en verschillen tussen mannen en vrouwen – en het belang om zo nu en dan los van elkaar op zelfonderzoek uit te gaan. Mannen met mannen & vrouwen met vrouwen.

Praktische informatie

De Dakini Dagen worden begeleid door mij, Marije, en vinden plaats in Amsterdam Noord.

De eerste editie is op 12 februari van 12:30 tot 17:30. Je bent welkom vanaf 12:00 uur. Er staat een kopje thee voor je klaar. Je bent welkom om je lunch mee te nemen en op te eten in onze ontvangstruimte. Na het programma ruimen we met z’n allen op en verlaten we om uiterlijk 18:00 uur het pand.

De prijs voor deze middag is €76,- (inclusief 21% BTW)
Er is plek voor 18 vrouwen.

De Dakini Dagen zijn bedoeld voor vrouwen met (enige) ervaring met Tantra of ander spiritueel werk waar lichaamswerk deel van uit maakt. Het is heel behulpzaam als je het proces van transformatie kent en je er comfortabel bij voelt. Heb je nog niet zo veel ervaring, boek dan eerst een online coaching met mij (kan ook individueel).

Wat als deze dag niet door kan gaan?

In deze tijd van weinig aanraking en nabijheid snak ik er naar om weer met een groep live bijeen te komen. Maar ik weet op dit moment helaas niet zeker of de maatregelen dat al toestaan op 12 februari.

Mocht deze Dakini Dag niet doorgaan, dan stort ik je ofwel direct je bedrag terug, ofwel je schuift door naar de volgende Dakini Dag op 9 april. Ik zal je hier uiterlijk een week van tevoren bericht over sturen. Als je je aanmeldt, zet dan 9/4 alvast met potlood in je agenda.

Voor je je aanmeldt:

We zullen in de de Dakini Dagen live bij elkaar komen en elkaar soms ook aanraken. Hoewel we in een hoge, goed geventileerde ruimte werken, brengt dat een zeker risico met zich mee. Avond vol Aandacht is officieel geregistreerd als een spirituele organisatie; wat betekent dat we geen QR codes hoeven te controleren.

Wel vraag ik je om binnen 24 uur van tevoren een zelftest te doen, of – bij klachten – je te laten testen bij een officiële instantie. Zo kunnen we zo veilig mogelijk bij elkaar komen.

Omdat we hiermee het risico op besmetting niet 100% uitsluiten; wil ik je vragen om je alleen aan te melden als dit risico aanvaardbaar voor je is – en je ook alleen aan te melden als je bereid bent om een (zelf) test te doen.

Ik geef mij op voor de Dakini Dag op 12 februari