Tantra – Zomervakantie & FamilieRetraite in Frankrijk

Centre Lothlorien – in de Haute Marne, +/- 7 uur rijden
Nog plek voor een paar stellen in de week van 14-20 augustus

N.B.: Er is een wachtlijst ontstaan voor de FamilieRetraite (21 – 28 aug) met kinderen vanaf de peuterleeftijd tot 12 jaar. Als je interesse hebt in deze retraite, laat je dan voor de zekerheid op die wachtlijst zetten door een mail te sturen aan Lothlorien. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Bij de praktische info hieronder lees je hoe.

Over de Familieretraite

Hoe lang is het geleden dat jullie echt aandacht voor elkaar hadden?
Even geen telefoons, afspraken, kinderen – hoe lief ze ook zijn en hoe tof je werk ook is?
Dat jullie echt even samen waren, zonder dat het ergens heen hoefde?

Deze zomer bieden we jullie – ouders van kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar* – de gelegenheid om elkaar weer eens vol te ontmoeten. Een ontmoeting waarin jullie centraal staan. Jullie liefde en jullie verbinding – ook als die wat onderhoud nodig heeft. Juist dan.

Het is de normaalste zaak van de wereld. En ook nodig. Omdat het er zo vaak niet van komt, hebben we ervoor gekozen om deze mogelijkheid aan te bieden tijdens hét moment waarop je kunt ontspannen: de zomervakantie.

Dit is hoe de familie retraite uit ziet: Van maandag tot en met vrijdag is er elke ochtend drie uur lang programma. Voor jullie én voor de kinderen; iedereen gaat op reis. Jullie gaan met ons naar de bovenzaal van het landhuis, waar jullie eindelijk weer eens de tijd hebben om aandachtig en liefdevol met elkaar te zijn. De kinderen gaan onder begeleiding op avonturentocht over het landgoed, al knutselend en spelend. Onze zoon Koan heeft er vorig jaar aan meegedaan en was niet meer terug te vinden.

De rest van de dag en in het weekend vier je vakantie, samen met je gezin. Er zijn mooie stadjes en wandeltochten in de buurt. Maar je hóeft het prachtige domein  niet af: er is een stuwmeer waar je in kunt zwemmen, een eigen beek, feeërieke zonneweides, bruggetjes, smalle paadjes door een uitgestrekt bos, en een mystiek kapelletje. Bovendien wordt er ook heerlijk (vegetarisch) voor je gekookt als je dat wilt.

Wat gaan wij doen als de kinderen op pad zijn?

De basis van ons aanbod is geworteld in Tantra. Wat veel mensen niet weten, is dat Tantra heel goed past bij mensen met een baan en een gezin. Het biedt allerlei beoefeningen die je tussen de bedrijven door kunt doen; samen met je geliefde, met vrienden of alleen. Tussen het werk door. Tijdens de afwas. Met de kinderen.

Tantra gaat niet speciaal of alleen over seksualiteit. Het gaat over je vrije stroom, jouw levensenergie. Over de mogelijkheid om je over te geven aan je eigen vrije stroom – en daarmee aan de flow van het leven.

Tantra leert je om ‘ja’ te zeggen tegen alle ervaringen die het leven je brengt. Als niets meer weg hoeft, ga je het leven voller ervaren. Zo krijg je meer toegang tot jouw levensenergie, jouw vrije stroom. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook aan de keukentafel, tijdens je Zoom meeting of als je met je gezin op vakantie bent.

In de ochtenden bieden we een programma aan waarin jullie weer voelen waarom jullie bij elkaar zijn. Door middel van ademoefeningen, meditaties, mindfulness, communicatie oefeningen en Tantrische technieken verdiepen en verrijken jullie je band – zodat je er weer een heel jaar tegen aan kan. En dat terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. Ideaal toch?

Praktische informatie:

Over Lothlorien: wij zijn vorig jaar erg gaan houden van dit bijzondere landgoed met haar verwelkomende bewoners. Er is veel groen, veel ruimte en het ligt verscholen aan een zandweg, buiten het dorp. Er is een bibliotheek, er worden heerlijke massages gegeven en soms is er een mooi vuur op de vuurplaats. Al jaren bieden Fredy en Lucas de mogelijkheid om in de zomerweken deel te nemen aan allerlei creatieve of spirituele workshops; in de yogazaal, het kapelletje, of buiten, in het bos. Er zullen dus ook andere mensen zijn, maar iedereen komt voor een hele week. Dat zorgt voor rust en veiligheid.

Voor onze training kun je arriveren op zaterdag of zondag. Op zondagavond is er een weekopening waar we kennis zullen maken; dan zie je wie er de komende week allemaal zijn en ontmoet je ook de staf van het landgoed. Vanaf maandag tot en met vrijdag is er elke ochtend programma. Je boekt je verblijf op Lothlorien altijd voor een hele week.

En voor de oplettende lezer: het centrum heet niet voor niks ‘Lothlorien’. Op het hele landgoed vind je verwijzingen naar Midden-Aarde en de verhalen van Tolkien. Jeroen was dolblij toen wij vorig jaar de heerlijke gezinskamer ‘Aragorn’ betrokken, zijn favoriete personage uit ‘In de Ban van de Ring’. Maar ook zonder dat je Tolkiengek bent, is het er heerlijk toeven. Het wordt je allemaal niet opgedrongen en de heer en vrouw des huizes zijn geen hobbits.

De prijs van deze training is opgedeeld in drie bedragen:

  • Voor het programma betalen jullie €675 voor jullie samen. Daarvoor krijg je 5 ochtenden begeleiding in Tantra van ons.
  • Voor elk kind (5 -12 jaar) betaal je €80 voor 5 ochtenden avontuur. Er is in de week van 20-28 aug een speciale peutergroep met extra veel aandacht, vanaf 1 jaar (€100 per kind)
  • Voor je verblijf: je kunt zelf kiezen hoe luxe. Met z’n allen in een tent kamperen langs de klaterende beek (v.a. €20 pn). Een vakantiehuisje aan de bosrand (€30 – €65 pn), of toch die luxe grote gezinskamer in het landhuis zelf (€60 pppn incl. volpension/ kinderen: €35 pppn).

Vragen? Opgeven?

Heb je inhoudelijke vragen over ons programma, stuur ons dan een mailtje via marije (at) avondvolaandacht.nl.

Voor alle andere vragen:

Over de accommodatie, de betaling, de annuleringsvoorwaarden, de heerlijke biologische vegetarische maaltijden, het kinderprogramma  of om je op de wachtlijst te laten zetten voor de FamilieRetraite van 20-28 aug mail je naar Fredy, ‘de Dame van Lothlorien’ (Nederlands sprekend) via: info (@) centrelothlorien.com.

We kijken er naar uit om samen een Tantrische vakantie te vieren,
Liefs,
Marije, Jeroen & Koan (6)

Geef je op via de site van Lothlorien

Over ons:

Marije ‘Naast mijn eigen tantraschool Avond vol Aandacht, werk ik ook als teacher bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Hier geef ik les in groepsretraites die vijf dagen tot een week duren. Dat betekent dat ouders met jonge kinderen heel moeilijk samen kunnen beginnen aan Tantra. Terwijl juist zíj zo’n behoefte hebben aan echte tijd en aandacht voor elkaar. Daarom geef ik sinds 2014 Avonden vol Aandacht; privé sessies voor stellen om kennis te maken met Tantra. Naast dit heerlijke werk ben ik kunstenares. Mijn beeldend werk hangt nauw samen met mijn Tantrische praktijk en beoefening. Kijk maar eens naar mijn schilderijen op Atelier Aandacht.’

Jeroen ‘Ik was jarenlang business consultant en vechtsportleraar voordat ik Tantra ging bestuderen bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Het greep mij zo dat ik het hele curriculum doorliep, mijn leraren ging assisteren en uiteindelijk zelf les gaf. Gaandeweg verschoof mijn interesse naar het werken met mannen. Dus sloot ik mij aan bij het frisse platform Mannenkracht. Begin ’21 kwam ons boek uit bij Altamira: ‘Het is Tijd Man’. Mijn Tantrische achtergrond vindt hier moeiteloos zijn weg in, net als mijn 30 jaar ervaring met taekwondo. Ik heb enorme zin om met alle gezinnen een week uit te hangen op een prachtige plek, zowel om ons heen als in onszelf.’

Koan ‘Ik wil samen spelen!’