Tantra FamilieRetraites

Data 2023 worden nog aangekondigd: hou de nieuwsbrief in de gaten!

Over de Familieretraite

Hoe lang is het geleden dat jullie echt aandacht voor elkaar hadden?
Even geen telefoons, afspraken, kinderen – hoe lief ze ook zijn en hoe tof je werk ook is?
Dat jullie echt even samen waren, zonder dat het ergens heen hoefde?

Deze zomer bieden we jullie – ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar – de gelegenheid om elkaar weer eens vol te ontmoeten. Een ontmoeting waarin jullie centraal staan. Jullie liefde en jullie verbinding – ook als die wat onderhoud nodig heeft. Juist dan.

Het is de normaalste zaak van de wereld. En ook nodig. Omdat het er zo vaak niet van komt, hebben we ervoor gekozen om deze mogelijkheid aan te bieden tijdens hét moment waarop je kunt ontspannen: de zomervakantie.

Dit is hoe de familie retraite uit ziet: Jullie verblijven een week op een nog aan te kondigen locatie. Van maandag tot en met vrijdag is er elke ochtend 3,5 uur lang programma. Voor jullie én voor de kinderen; iedereen gaat op reis. Jullie met ons; zodat jullie eindelijk weer eens de tijd hebben om aandachtig en liefdevol met elkaar te zijn. De kinderen gaan onder begeleiding op avonturentocht; al knutselend en spelend.

In de middag vier je vakantie samen met je gezin. Er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt. Aan het eind van de middag komen we nog een keer een uur tot anderhalf uur bij elkaar om samen een beoefening te doen. In de avond is er diner en daarna kampvuur, samen zingen, uithangen of dansen – voor wie wil.

Wat gaan wij doen als de kinderen op pad zijn?

De basis van ons aanbod is geworteld in Tantra. Wat veel mensen niet weten, is dat Tantra heel goed past bij mensen met een baan en een gezin. Het biedt allerlei beoefeningen die je tussen de bedrijven door kunt doen; samen met je geliefde, met vrienden of alleen. Tussen het werk door. Tijdens de afwas. Met de kinderen.

Tantra gaat niet speciaal of alleen over seksualiteit. Het gaat over je vrije stroom, jouw levensenergie. Over de mogelijkheid om je over te geven aan je eigen vrije stroom – en daarmee aan de flow van het leven.

Tantra leert je om ‘ja’ te zeggen tegen alle ervaringen die het leven je brengt. Als niets meer weg hoeft, ga je het leven voller ervaren. Zo krijg je meer toegang tot jouw levensenergie, jouw vrije stroom. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook aan de keukentafel, tijdens je Zoom meeting of als je met je gezin op vakantie bent.

In de ochtenden bieden we een programma aan waarin jullie weer voelen waarom jullie bij elkaar zijn. Door middel van ademoefeningen, meditaties, communicatie oefeningen en Tantrische rituelen verdiepen en verrijken jullie je band – zodat je er weer een heel jaar tegen aan kan. En dat terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. Ideaal toch?

Praktische informatie

Op dit moment zijn we nog op zoek naar een geschikte locatie voor een of twee weken in de zomer van ’23.
Data & prijzen maken we zo snel mogelijk bekend. Zorg ervoor dat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.

Stuur ons een email als je vragen of interesse hebt of een geschikte locatie kent/hebt: marije@avondvolaandacht.nl

We kijken er naar uit om samen een Tantrische vakantie te vieren!
Liefs,
Marije, Jeroen & Koan (6)

Over ons:

Marije ‘Naast mijn eigen tantraschool Avond vol Aandacht, werk ik ook als teacher bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Hier geef ik les in groepsretraites die vijf dagen tot een week duren. Dat betekent dat ouders met jonge kinderen heel moeilijk samen kunnen beginnen aan Tantra. Terwijl juist zíj zo’n behoefte hebben aan echte tijd en aandacht voor elkaar. Daarom geef ik sinds 2014 Avonden vol Aandacht; privé sessies voor stellen om kennis te maken met Tantra. Naast dit heerlijke werk ben ik kunstenares. Mijn beeldend werk hangt nauw samen met mijn Tantrische praktijk en beoefening. Kijk maar eens naar mijn schilderijen op Atelier Aandacht.’

Jeroen ‘Ik was jarenlang business consultant en vechtsportleraar voordat ik Tantra ging bestuderen bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Het greep mij zo dat ik het hele curriculum doorliep, mijn leraren ging assisteren en uiteindelijk zelf les gaf. Gaandeweg verschoof mijn interesse naar het werken met mannen. Dus sloot ik mij aan bij het frisse platform Mannenkracht. Begin ’21 kwam ons boek uit bij Altamira: ‘Het is Tijd Man’. Mijn Tantrische achtergrond vindt hier moeiteloos zijn weg in, net als mijn 30 jaar ervaring met taekwondo. Ik heb enorme zin om met alle gezinnen een week uit te hangen op een prachtige plek, zowel om ons heen als in onszelf.’

Koan ‘Ik wil samen spelen!’