De oefeningen die ik jullie aanbied zullen je helpen om meer intimiteit te ervaren met jezelf en met je partner. Niet alleen tijdens seks: ook als je de aardappelen schilt, de afwas doet, je kinderen naar de crèche brengt, ruzie maakt of geniet van een goede cappuccino.

Wanneer we in Tantra spreken over intimiteit, dan hebben we het over het vermogen om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat je ervaart. Dat ‘alles’ kan je voelen in je lichaam, dat je de hele dag door informatie geeft over hoe het op dit moment met je is. Je héle lichaam; niet alleen in je hoofd.

Intimiteit vraagt ons om ons weer bewust te worden van de sensaties van ons lijf, onze gevoelens en onze gedachten. Het vraagt ons om te ontspannen; onze controlerende neigingen wat losser te laten. Wie blijk je te zijn als je stopt met sleutelen aan jezelf? Wie blijkt je partner te zijn?

Er is zó veel te ontdekken over je lichaam voelen, jezelf wat losser laten en in contact blijven met jezelf en elkaar: het lijkt me heel stressvol om dat te beoefenen terwijl je vrijt in bijzijn van een onbekend iemand. Misschien goed om te weten: de meeste oefeningen in Tantra zien er überhaupt niet speciaal ‘sexy’ uit.

Tijdens een Avond vol Aandacht krijg je dus geen seksles. Je houdt je je kleren gewoon aan – tenzij je het warm krijgt uiteraard:-) Verder oefenen jullie ofwel op jezelf, ofwel samen; we zullen geen oefeningen met z’n drieën doen.

Aan de andere kant: Tantra gaat over je hele leven, en seks is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer jullie meer intimiteit toelaten in het contact, zou het zo maar kunnen dat er meer energie tussen jullie gaat stromen. Soms zijn deze sessies dan ook bijzonder sensueel.

Ook zullen we aandacht besteden aan hoe je de beoefeningen die je tijdens deze sessie doet, onderdeel kunt laten worden van jullie vrijen thuis. Daarvoor krijgen jullie een huiswerkopdracht mee. Leuk, ontspannen huiswerk, als het goed is:-)