De meest gestelde vragen

Ik kan me goed voorstellen dat je allerlei vragen hebt over een Avond vol Aandacht. Hieronder probeer ik zo goed mogelijk alle meest gestelde vragen te beantwoorden.

Maar dat neemt niet weg dat het soms het allerfijnst is om elkaar even live te spreken.
Ik ben bereikbaar via 06-24620048 en marije@avondvolaandacht.nl.

Ik vind het zelf ook altijd fijn om júllie even te spreken voordat we een afspraak inplannen, dus aarzel niet!
Liefs,
Marije


In een Avond vol Aandacht maak je samen met je geliefde kennis met Tantra. Je krijgt drie uur lang samen privéles van mij; Marije. Ik ben ook trainer aan het Centrum voor Tantra, waar we alleen in (grote) groepen werken.

In een Avond vol Aandacht zijn jullie met z’n tweeën. Dat betekent dat er alle ruimte is voor jullie vragen. Ik kan het programma á la minute aanpassen en afstemmen op jullie.

Hoe het programma er uit ziet? We zullen samen mediteren (en nee; daarbij hoef je niet stokstijf stil te zitten of geen gedachtes te hebben!) en ik zal jullie wat vertellen over Tantra. Daarna gaan jullie vooral veel samen oefenen. Sommige van de oefeningen die ik aanbied zijn ‘nieuw’, maar we zullen ook een eeuwenoude Tantrische techniek beoefenen. Tijdens deze privé sessie ga je niet uit de kleren en ik zal jullie ook niet vragen om te gaan vrijen. Je bent telkens vrij om te beslissen of je een oefening wilt doen of niet.

De titel ‘Avond vol Aandacht’ verwijst naar de mogelijkheid om samen thuis te ontspannen en tegelijkertijd in contact te blijven met elkaar.

Vaak als we ontspannen, gaan we ‘uit’. We verdwijnen in een Netflix serie, een goed boek of in dromenland. Hoe doe je dat: écht samenzijn, zonder dat je van alles hoeft te gaan doen? In deze sessie krijg je daar hopelijk een aardig beeld van.

Om een Avond vol Aandacht te kunnen doen, hoef je geen enkele ervaring te hebben met welk spiritueel pad dan ook. Het enige wat het van je vraagt, is interesse in je eigen ervaringen en die van je partner. De oefeningen kan je eenvoudig thuis herhalen en onderdeel laten worden van jullie samenzijn. Ik zal je daarbij ondersteunen via een kort online programma, waarvoor je je gratis kan inschrijven na jullie sessie.

Tantra is geen knuffelworkshop, geen massage en ook geen seksles. Maar wat is het wel?
Ik schreef een artikel over de herkomst van Tantra – en waarin het verschilt van ieder ander spiritueel pad.
Klik hier om het te lezen.

Tegelijkertijd is Tantra een pad waarin de ervaring centraal staat. Om preciezer te zijn: de ervaring van het goddelijke. En dat is niet zo eenvoudig te bereiken via het lezen van een boek. Daarom staat in Tantra het directe contact tussen leraar en leerling altijd centraal.

Je boekt jullie Avond vol Aandacht eenvoudig online via de reserveringspagina. Om je reservering te bevestigen, betaal je veilig en snel via Ideal. Via de Ical link die je krijgt toegestuurd, zet je onze afspraak met één muisklik in je eigen agenda. Op een Avond vol Aandacht zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing; lees ze hier.

Als je de naam van je bedrijf invult (optioneel), stuur ik je een factuur toe met die tenaamstelling. Op de factuur staat ‘communicatiecursus’. De meeste ondernemers zullen de factuur op kunnen voeren als zakelijke kosten.

Wil je liever op een andere manier betalen?
Lukt je online reservering niet?
Of matcht mijn agenda helemaal niet met die van jullie?

Neem dan contact met mij op via marije@avondvolaandacht.nl. Je kan me ook altijd even bellen via 06-24620048.

De oefeningen die ik jullie aanbied zullen je helpen om meer intimiteit te ervaren met jezelf en met je partner. Niet alleen tijdens seks: ook als je de aardappelen schilt, de afwas doet, je kinderen naar de crèche brengt, ruzie maakt of geniet van een goede cappuccino.

Wanneer we in Tantra spreken over intimiteit, dan hebben we het over het vermogen om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat je ervaart. Dat ‘alles’ kan je voelen in je lichaam, dat je de hele dag door informatie geeft over hoe het op dit moment met je is. Je héle lichaam; niet alleen in je hoofd.

Intimiteit vraagt ons om ons weer bewust te worden van de sensaties van ons lijf, onze gevoelens en onze gedachten. Het vraagt ons om te ontspannen; onze controlerende neigingen wat losser te laten. Wie blijk je te zijn als je stopt met sleutelen aan jezelf? Wie blijkt je partner te zijn?

Er is zó veel te ontdekken over je lichaam voelen, jezelf wat losser laten en in contact blijven met jezelf en elkaar: het lijkt me heel stressvol om dat te beoefenen terwijl je vrijt in bijzijn van een onbekend iemand. Misschien goed om te weten: de meeste oefeningen in Tantra zien er überhaupt niet speciaal ‘sexy’ uit.

Tijdens een Avond vol Aandacht krijg je dus geen seksles. Je houdt je je kleren gewoon aan – tenzij je het warm krijgt uiteraard:-) Verder oefenen jullie ofwel op jezelf, ofwel samen; we zullen geen oefeningen met z’n drieën doen.

Aan de andere kant: Tantra gaat over je hele leven, en seks is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer jullie meer intimiteit toelaten in het contact, zou het zo maar kunnen dat er meer energie tussen jullie gaat stromen. Soms zijn deze sessies dan ook bijzonder sensueel.

Ook zullen we aandacht besteden aan hoe je de beoefeningen die je tijdens deze sessie doet, onderdeel kunt laten worden van jullie vrijen thuis. Daarvoor krijgen jullie een huiswerkopdracht mee. Leuk, ontspannen huiswerk, als het goed is:-)

Na het boeken van jullie sessie stuur ik jullie een email met daarin alle praktische informatie. Daarin staan ook een paar vragen waarover je ter voorbereiding wat kan contempleren.

Eigenlijk is de belangrijkste voorbereiding: zorgen dat je tijdens de sessie losse kleding aan hebt waarin je makkelijk beweegt. Dus geen strakke spijkerbroek maar een lekkere comfortabele joggingbroek. Kleed je in laagjes, zodat je wat aan of uit kan doen als je het warm of koud krijgt.

Zorg ook dat je zo fris mogelijk bent, bijvoorbeeld door geen alcohol te drinken als je samen uit eten gaat voorafgaand aan onze afspraak. Als je weet dat je ’s avonds vaak moe bent na je werk, plan jullie sessie dan overdag. Het is ook fijn om wat ruimte rondom jullie sessie te hebben. Ga een uurtje eerder weg van je werk, en plan erna ook tijd vrij om samen uit te hangen.

Eigenlijk kan je je verder niet echt voorbereiden op beginnen met Tantra.

Als het je ontspant om er wat meer over te weten, neus dan even rond op mijn blog.

Een Avond vol Aandacht is voor alle stellen die interesse hebben om meer intimiteit en ontspanning toe te laten in hun relatie (m/v, v/v, m/m).

Je hoeft elkaar niet al jaren te kennen om een Avond vol Aandacht te komen doen. Misschien willen jullie je nieuwe relatie juist graag beginnen met meer waarheid en diepte: van harte welkom!

Als jullie al langer bij elkaar zijn, dan geeft Tantra jullie de mogelijkheid om elkaar weer op een nieuwe, frisse manier te ontmoeten. Het is mijn ervaring dat er nog heel veel nieuws is te ontmoeten in je geliefde, óók als je denkt elkaar door en door te kennen.

Voor deze sessies hoef je geen ervaring met Tantra of een ander spiritueel pad te hebben. Sterker nog: ik heb het programma speciaal ontworpen voor mensen die nieuw zijn op dit pad. Wat je wel nodig hebt, is interesse in je eigen interne wereld en die van je partner.

Als je al wel ervaring hebt met Tantra, dan kan je deze privé sessie gebruiken om je beoefening verder te verdiepen. Misschien heb je vragen of is er een speciale oefening die jullie beider interesse heeft. Hebben jullie al ervaring, dan is het fijn als jullie me dat vooraf laten weten. Ik pas het programma graag aan op jullie vraag.

Spreekt één van jullie geen Nederlands, dan doen we de Avond vol Aandacht in het Engels. Klik hier voor alle info in het Engels.

Lees hier over mijn eigen redenen om aan Tantra te beginnen; misschien herken je er wel een paar:-)

Geen probleem: ik geef een Avond vol Aandacht met veel plezier in het Engels. Ik krijg regelmatig stellen met verschillende nationaliteiten; heel leuk!

Klik hier voor alle informatie over deze privé sessies in het Engels.

Yes, I certainly can. I regularly receive couples of different nationalities; living as expats in Amsterdam or simply spending a holiday here. I love to meet people from all over the world, so please be welcome.

Please click here for all information in English.

Jullie zijn van harte welkom als je al ervaring hebt met Tantra. Ik stel voor om dan altijd even telefonisch contact te hebben, zodat ik een helder beeld krijg van wat jullie precies gedaan hebben. Ik pas het programma vervolgens aan op jullie vraag.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jullie vastliepen in een bepaalde oefening of er juist een bijzonder openende ervaring in hadden. Misschien gaan jullie er meer over begrijpen of voelen wanneer je hem herhaalt in alle rust en onder privé begeleiding.

Het zou ook kunnen dat één van jullie twee ervaring heeft met Tantra en ernaar verlangt om samen te oefenen. Tegelijkertijd iemands geliefde én leraar te zijn: dat is potentieel een brandbare combinatie:-) Een privé sessie kan dan uitkomst bieden.

Ik heb een redelijk zachte stem. Als ik echt hard moet praten, kan ik helaas niet meer zo goed contact houden met mijn gevoeligheid; een belangrijke voorwaarde om goed les te kunnen geven. Als je afhankelijk bent van liplezen om mij te kunnen verstaan, dan wordt het zeker lastig omdat ik je regelmatig zal vragen om je ogen te sluiten terwijl ik je door een meditatie of visualisatie begeleidt.

Neem bij twijfel altijd even contact met me op.

Jazekers!
Stadsdeel Amsterdam Noord is opkomend en er komen steeds meer leuke eet- en koffietentjes in de buurt van ons Centrum. Kijk maar eens naar de Ceuvel (op 5 autominuten) en het restaurant van de Tolhuistuinen (10 min lopen, vlakbij de ferry) – om maar wat te noemen.
Bij het Eye Filmmuseum kan je heerlijk koffie drinken met prachtig uitzicht.

Een eerste Avond vol Aandacht kan een goed inzicht geven in hoe Tantra mogelijk voor je kan werken. Je kan het gebruiken als je twijfelt of het iets voor je is om dit verder in een groep te beoefenen.

Maar je kan ook verder in deze privé setting, als die je aanspreekt. Ik heb daarvoor een programma samengesteld waarin je de basis van Tantra leert kennen en beoefenen binnen je liefdesrelatie.

In een tweede Avond vol Aandacht gaan we dieper in op verlangens en aanraking. Hoe raak je elkaar aan terwijl je ook goed blijft luisteren naar jezelf? Hoe breng je je verlangens en je grenzen in contact?

Daarna houden we ons bezig met intimiteit en communicatie. Hoe wordt je beïnvloed door de ander en hoe spreek je daar samen over?

Meestal blijkt een prettig ritme te zijn om eens per vier of zes weken af te spreken.
Het geleerde blijft dan vers terwijl er ook voldoende tijd is om te oefenen.


Verder in een groep?

Samen oefenen in een veld van mensen die allemaal interesse hebben in de waarheid: dat kan veel verdieping geven. Vaak geeft een eerste Avond vol Aandacht een voldoende veilige eerste indruk om eens te kijken hoe het zou zijn om samen te beoefenen in een groep.

Samen met mijn geliefde Jeroen (ook trainer bij het Centrum voor Tantra en gespecialiseerd in het werken met mannen) wil ik in de nabije toekomst ook dagen en misschien ook Weekenden vol Aandacht gaan geven. Als je hierin interesse hebt, zorg dan dat je je emailadres hier achterlaat. Je ontvangt dan ook gelijk mijn mini cursus Tantra.

Als mijn werkwijze je aanspreekt en je wilt niet wachten op dat aanbod, dan raadt ik je aan om verder te kijken in het introductie aanbod van het Centrum voor Tantra. Onze Taste of Tantra is een vier uur durend programma waarin je kennis kan maken met de sfeer van Centrum voor Tantra. Meestal geven Jeroen en ik deze dagen samen.

Op deze pagina vind je de annuleringsvoorwaarden voor een Avond vol Aandacht.

Twijfel je over je geboekte afspraak? Neem dan altijd even contact met me op.

Een noot: Tantra is een spannend pad. Als je op Tantra gaat Googelen, dan wordt snel helder welke ideeën er allemaal over bestaan… Ga je je ineens afvragen waarom je in godsnaam een paar maanden geleden dacht dat Tantra een goed idee zou zijn?

Ik kan er over mee praten: mijn geliefde heeft geprobeerd om onze eerste Tantra retraite af te zeggen. Gelukkig viel die poging binnen de annuleringstermijn. Ik ben heel blij dat we uiteindelijk toch gegaan zijn.

Wat er in mijn ogen vooral spannend is aan Tantra, is dat het van je vraagt om veel meer waarheid toe te laten dan we geneigd zijn om te doen in het dagelijks leven. En om die waarheid – wat die ook is – in contact te brengen met je geliefde, terwijl je gevoelig blijft. Maar tijdens een Avond vol Aandacht ga je bijvoorbeeld niet uit de kleren.

Je hoeft om Tantra te beoefenen überhaupt niet uit je kleren; wat de hardnekkige gangbare beelden ook zijn. Ik zal jullie allerlei soorten oefeningen voorstellen om te doen, maar jullie blijven altijd volledig in controle over wat je wilt uitproberen en wat niet. Het is veel belangrijker dat je jezelf nog kan blijven voelen, dan dat je de oefening ‘goed’ doet.

De prijs voor deze intensieve drie uur durende ochtend, middag of avond is €325,-

Dit zijn de prijs voor twee personen: inclusief de huur van de ruimte, allerlei lekkers en thee. Je zal je goed verzorgd weten. Na jullie sessie kan je je inschrijven op een zorgvuldig vormgegeven online programma, waarin ik je wil ondersteunen om je practice thuis levend te houden.

Veel ondernemers kunnen de kosten van een communicatiecursus zoals deze opvoeren als bedrijfskosten. Als je de BTW (21%) kan aftrekken, dan heb ik je bedrijfsnaam en -adres nodig.

Verdienen jullie beneden modaal en is deze investering te groot voor jullie? Kom dan naar een ‘Taste of Tantra‘; een open middag aan het Centrum voor Tantra. Dit is een avontuurlijk programma van vier uur waarin je ook kennis maakt met Tantra, maar dan in een groep. Is dat echt een brug te ver en wil je privé les, neem dan contact met me op over het speciale tarief van €275,-

Lees hier de algemene- & annuleringsvoorwaarden van Avond vol Aandacht. Deze zijn van toepassing op iedere schriftelijke of mondelinge afspraak.

Jullie krijgen drie uur privéles in Tantra – zoals we daar les in geven aan het Centrum voor Tantra. Dit is één van de meest gewaardeerde Tantra instituten van Europa. Jaarlijks geven we les aan duizenden studenten, vrijwel altijd in (grote) groepen vanaf ongeveer 30 personen. Ik geef binnen dit centrum o.a. vervolggroepen over adem en aanraking en ik ben ook co-trainer van onze tweejarige Tantra Training.

Mijn Avonden vol Aandacht vinden plaats in onze ruime, luxe, sfeervolle ruimte in Amsterdam Noord. Er is allerlei lekkers en eindeloos veel thee. Ik beloof je dat je je goed verzorgd zal weten.

Maar dit is natuurlijk op een bepaalde manier allemaal bijzaak. Want waar het om draait is dit: hebben jullie na een Avond vol Aandacht gekregen waar je voor kwam? Gezien de vele positieve reviews van deelnemers die de oefeningen thuis blijven gebruiken, lijkt dat wel zo.

Na jullie sessie ontvang je een link waarmee je je kan inschrijven voor een zorgvuldig vormgegeven online programma. Daarmee ondersteun ik je om je practice thuis levend te houden.

En: veel deelnemers laten we achteraf weten dat ze ook simpelweg een heel fijne en avontuurlijke tijd hebben gehad. Dat ze hebben genoten van de oefeningen en het frisse contact tussen elkaar en ons drieën. Alleen al dat: lang niet gek!

Juist nú ben je als geliefden meer dan ooit op elkaar aangewezen; en dat in een soms stressvolle, onzekere situatie. Juist nú heb je tijd en ruimte om aandacht te besteden aan je relatie. Of aan jezelf.

Gelukkig werk ik in een ruimte waar we soms wel met 40 mensen tegelijk een programma doen! Een zee van ruimte dus, waarin we die anderhalve meter met gemak tussen ons kunnen laten bestaan.

Lees in dit artikel over alle maatregelen die een Avond vol Aandacht verder corona proof maken.

Verder begin ik langzamerhand meer ervaring op te doen met online sessies, en ik ben blij verrast door de nabijheid die er dan is. Of je jullie sessie nou online doet of liever afspreekt in levende lijve; ik beloof je dat ik jullie zal helpen om dieper met elkaar in verbinding te zijn.