Marije, Avond vol Aandacht
Jeroen en Marije tijdens online programma Gloed

De meest gestelde vragen

Ik kan me goed voorstellen dat je allerlei vragen hebt over een Avond vol Aandacht; privé introductie tot Tantra voor geliefden. Hieronder probeer ik zo goed mogelijk alle vragen te beantwoorden.

Maar dat neemt niet weg dat het soms het allerfijnst is om elkaar even live te spreken.
Ik ben bereikbaar via 06-24620048 en marije@avondvolaandacht.nl.

Ik vind het zelf ook altijd fijn om júllie even te spreken voordat we een afspraak inplannen, dus aarzel niet!
Liefs,
Marije


In een Avond vol Aandacht maak je samen met je geliefde kennis met Tantra. Je krijgt drie uur lang samen privéles van mij; Marije of van Martine. Wij zijn beiden trainer aan het Centrum voor Tantra, waar we alleen in (grote) groepen werken.

In een Avond vol Aandacht zijn jullie met z’n tweeën. Dat betekent dat er alle ruimte is voor jullie: jullie vragen, jullie ervaringen, jullie verlangens. Ik kan het programma á la minute aanpassen en afstemmen op jullie.

Hoe het programma er uit ziet? We zullen samen mediteren (en nee; daarbij hoef je niet stokstijf stil te zitten of geen gedachtes te hebben!) en ik zal jullie wat vertellen over Tantra. Daarna gaan jullie vooral veel samen oefenen. Sommige van de oefeningen die ik aanbied zijn ‘nieuw’, maar we zullen ook een eeuwenoude Tantrische techniek beoefenen. Tijdens deze privé sessie ga je niet uit de kleren en ik zal jullie ook niet vragen om te gaan vrijen. Je bent telkens vrij om te beslissen of je een oefening wilt doen of niet.

De titel ‘Avond vol Aandacht’ verwijst naar de mogelijkheid om samen thuis te ontspannen en tegelijkertijd in contact te blijven met elkaar.

Vaak als we ontspannen, gaan we ‘uit’. We verdwijnen in een Netflix serie, een goed boek of in dromenland. Hoe doe je dat: écht samenzijn, zonder dat je van alles hoeft te gaan doen? In deze sessie krijg je daar hopelijk een aardig beeld van.

Om een Avond vol Aandacht te kunnen doen, hoef je geen enkele ervaring te hebben met welk spiritueel pad dan ook. Het enige wat het van je vraagt, is interesse in je eigen ervaringen en die van je partner. De oefeningen kan je eenvoudig thuis herhalen en onderdeel laten worden van jullie samenzijn. Ik zal je daarbij ondersteunen via een online programma, waarvoor je je gratis kan inschrijven na jullie sessie.

Je boekt jullie Avond vol Aandacht eenvoudig online via de reserveringspagina. Om je reservering te bevestigen, betaal je veilig en eenvoudig via Ideal. Via de Ical link die je krijgt toegestuurd, zet je onze afspraak met één muisklik in je eigen agenda. Op een Avond vol Aandacht zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing; lees ze hier.

Boeken in het weekend
Doordeweeks plan je een Avond vol Aandacht in met Marije. Wil je een Avond vol Aandacht boeken in het weekend? Dan begeleid mijn goede vriendin Martine Boerstra jullie. Zij is trainer aan het Centrum voor Tantra, net als ik, en ik ben heel dankbaar dat ze deze sessies ook aan wil bieden voor Avond vol Aandacht.

Bedrijfskosten
Als je de naam van je bedrijf invult (optioneel), stuur ik je een factuur toe met die tenaamstelling. Op de factuur staat ‘communicatiecursus’. De meeste ondernemers zullen de factuur op kunnen voeren als zakelijke kosten.

Iets anders nodig?
Wil je liever op een andere manier betalen? Lukt je online reservering niet? Of matchen onze agenda’s niet met die van jullie?

Neem dan contact met me op via marije@avondvolaandacht.nl. Je kan me ook altijd even bellen via 06-24620048.
Wil je een afspraak in het weekend inplannen, bel of app dan Martine via 06-33885000

De prijs voor deze intensieve drie uur durende ochtend, middag of avond is €367,-

In deze prijs zit – naast onze professionele begeleiding – inbegrepen: de huur van onze grote, luxe ruimte, allerlei lekkers en eindeloos veel thee.

Na jullie sessie krijgen jullie toegang tot een zorgvuldig vormgegeven online programma, waarin ik jullie ondersteun om je beoefening thuis levend te houden.

Veel ondernemers kunnen de kosten van een communicatiecursus zoals deze opvoeren als bedrijfskosten. Als je de BTW (21%) kan aftrekken, dan stuur ik je een factuur o.v.v. ‘coaching’, waarvoor ik je volledige bedrijfsnaam en -adres nodig heb.

Verdienen jullie beneden modaal en is deze investering te groot voor jullie? Kom dan naar een ‘Taste of Tantra‘; een open middag aan het Centrum voor Tantra. Dit is een avontuurlijk programma van vier uur waarin je ook kennis maakt met Tantra, maar dan in een groep.

Is dat een brug te ver en wil je privé les, neem dan contact met me op over het speciale tarief van €295,-

Lees hier de algemene- & annuleringsvoorwaarden van Avond vol Aandacht. Deze zijn van toepassing op iedere schriftelijke of mondelinge afspraak.

Het Avond vol Aandacht team bestaat uit mij (Marije),  Jeroen; mijn geliefde sinds 17 jaar, en Centrum voor Tantra collega / goede vriendin Martine.

Als jullie een Avond vol Aandacht boeken, dan is dat met mij of Martine.
Klik op een optie in onze online agenda en je ziet met wie deze AvA zou zijn.

Na jullie privé introductie nodigen we jullie uit om dieper in Tantra te duiken in één van onze vervolgretraites, waarin we werken in intieme groepjes van 6 tot 8 stellen.

Het is mijn verlangen om op termijn ook Avonden vol Aandacht aan te kunnen bieden bij geweldige collega’s in het Noorden, het Oosten en het Zuiden van ons land. So you know:-)

Tantra is geen knuffelworkshop, geen massage en ook geen seksles.
Maar wat is het wel?

Ik schreef een artikel over de herkomst van Tantra – en waarin het verschilt van ieder ander spiritueel pad.
Klik hier om het te lezen.

Ben je meer geïnteresseerd in het (mogelijke) effect van Tantra op je leven, luister dan naar deze episode van de AvA podcast, waarin ik vertel hoe Tantra mijn leven beïnvloedde.

Tijdens jullie eerste Avond vol Aandacht dip je je teen in de eindeloze zee die Tantra heet. Veel mensen ervaren het als een bijzondere rijke tijd; die drie uur samen daar in Amsterdam Noord. Regelmatig krijg ik de vraag: we willen meer, hoe gaan we verder?

Je bent natuurlijk altijd welkom om nog een privé sessie te boeken samen.

Maar wil je het diepe in, dan werkt het goed om je voor een wat langere tijd te wijden aan je Tantrische beoefening. Speciaal voor de stellen die verder op onderzoek uit willen, geef ik vervolg retraites, samen met mijn geliefde Jeroen.

Lees hier verder over ons vervolg aanbod

De oefeningen die ik jullie aanbied zullen je helpen om meer intimiteit te ervaren met jezelf en met je partner. Niet alleen tijdens seks: ook als je de aardappelen schilt, de afwas doet, je kinderen naar de crèche brengt, ruzie maakt of geniet van een goede cappuccino.

Wanneer we in Tantra spreken over intimiteit, dan hebben we het over het vermogen om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat je ervaart. Dat ‘alles’ kan je voelen in je lichaam, dat je de hele dag door informatie geeft over hoe het op dit moment met je is. Je héle lichaam; niet alleen in je hoofd.

Intimiteit vraagt ons om ons weer bewust te worden van de sensaties van ons lijf, onze gevoelens en onze gedachten. Het vraagt ons om te ontspannen; onze controlerende neigingen wat losser te laten. Wie blijk je te zijn als je stopt met sleutelen aan jezelf? Wie blijkt je partner te zijn?

Er is zó veel te ontdekken over je lichaam voelen, jezelf wat losser laten en in contact blijven met jezelf en elkaar: het lijkt me heel stressvol om dat te beoefenen terwijl je vrijt in bijzijn van een onbekend iemand. Misschien goed om te weten: de meeste oefeningen in Tantra zien er überhaupt niet speciaal ‘sexy’ uit.

Tijdens een Avond vol Aandacht krijg je dus geen seksles. Je houdt je je kleren gewoon aan – tenzij je het warm krijgt uiteraard:-) Verder oefenen jullie ofwel op jezelf, ofwel samen; we zullen geen oefeningen met z’n drieën doen.

Aan de andere kant: Tantra gaat over je hele leven, en seks is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer jullie meer intimiteit toelaten in het contact, zou het zo maar kunnen dat er meer energie tussen jullie gaat stromen. Soms zijn deze sessies dan ook bijzonder sensueel.

Ook zullen we aandacht besteden aan hoe je de beoefeningen die je tijdens deze sessie doet, onderdeel kunt laten worden van jullie vrijen thuis. Daarvoor krijgen jullie een huiswerkopdracht mee. Leuk, ontspannen huiswerk, als het goed is:-)

Na het boeken van jullie sessie stuur ik jullie een email met daarin alle praktische informatie. In de reminder die je een week van tevoren krijgt, staan ook een paar vragen waarover je ter voorbereiding wat kan contempleren. Sommige stellen doen dat door er samen over te spreken; misschien maak je wat tijd op een avond, of onderweg in de auto: allebei goed.

De vragen zijn:
Wat verlang ik voor mezelf?
Wat verlang ik voor onze relatie?

Eigenlijk is de belangrijkste voorbereiding: zorgen dat je tijdens de sessie losse kleding aan hebt waarin je makkelijk beweegt. Dus geen strakke spijkerbroek maar een lekkere comfortabele joggingbroek. Kleed je in laagjes, zodat je wat aan of uit kan doen als je het warm of koud krijgt.

Zorg ook dat je zo fris mogelijk bent, bijvoorbeeld door geen alcohol te drinken als je samen uit eten gaat voorafgaand aan onze afspraak. Als je weet dat je ’s avonds vaak moe bent na je werk, plan jullie sessie dan overdag. Het is ook fijn om wat vrije ruimte rondom jullie sessie te hebben. Ga een uurtje eerder weg van je werk, en plan erna ook tijd vrij om samen uit te hangen.

Eigenlijk kan je je verder niet echt voorbereiden op beginnen met Tantra.
Maar als het je ontspant om er wat meer over te weten, neus dan even rond op mijn blog of luister eens een paar episodes van mijn podcast.

Een Avond vol Aandacht is voor alle stellen die interesse hebben om meer intimiteit en ontspanning toe te laten in hun relatie (m/v, v/v, m/m).

Je hoeft elkaar niet al jaren te kennen om een Avond vol Aandacht te komen doen. Misschien willen jullie je nieuwe relatie juist graag beginnen met meer waarheid en diepte: van harte welkom!

Als jullie al langer bij elkaar zijn, dan geeft Tantra jullie de mogelijkheid om elkaar weer op een nieuwe, frisse manier te ontmoeten. Het is mijn ervaring dat er nog heel veel nieuws is te ontmoeten in je geliefde, óók als je denkt elkaar door en door te kennen.

Voor deze sessies hoef je geen ervaring met Tantra of een ander spiritueel pad te hebben. Sterker nog: ik heb het programma speciaal ontworpen voor mensen die nieuw zijn op dit pad. Wat je wel nodig hebt, is interesse in je eigen interne wereld en die van je partner.

Als je al wel ervaring hebt met Tantra, dan kan je deze privé sessie gebruiken om je beoefening verder te verdiepen. Misschien heb je vragen of is er een speciale oefening die jullie beider interesse heeft. Hebben jullie al ervaring, dan is het fijn als jullie me dat vooraf laten weten. Ik pas het programma graag aan op jullie vraag.

Spreekt één van jullie geen Nederlands, dan doen we de Avond vol Aandacht in het Engels. Klik hier voor alle info in het Engels.

Lees hier over mijn eigen redenen om aan Tantra te beginnen; misschien herken je er wel een paar:-)

In deze tijd waarin we liever minder spullen zouden hebben dan méér, zoeken we steeds vaker naar een cadeau in de vorm van een ervaring. Een Avond vol Aandacht kan jullie dit brengen: een gezamenlijke ervaring waar je, als het goed is, nog lang van na kunt genieten. Het betekent zelfs misschien wel het begin van een nieuw gezamenlijk pad in jullie leven.

Ik krijg regelmatig stellen die elkaar een Avond vol Aandacht cadeau hebben gedaan en – omdat de meeste partners elkaar goed aanvoelen – werkt het over het algemeen heel goed. Toch, om een misser te voorkomen, wil ik je aandacht graag brengen bij een paar dingen waar je aan kunt denken bij het geven van een Avond vol Aandacht aan je geliefde.

Waar moet ik op letten als ik een Avond vol Aandacht cadeau wil doen?

1. Interesse en bereidheid van jezelf én van je partner
Tantra is een spiritueel pad. Het is gericht op de ervaring van meer verbinding met jezelf, met anderen en de wereld om je heen. Het vraagt je om je te openen voor nieuwe ervaringen en om gevoelig te zijn naar misschien nog onbekende delen van jezelf en elkaar.

Het is mijn inzet om tijdens deze privé introductie tot Tantra een omgeving te scheppen waarin je je veilig genoeg voelt om tenminste een klein beetje uit je comfort zone te bewegen. Want dat is waar zulke groei plaats vindt. Een goede graadmeter voor jullie bereidheid daartoe is jouw nieuwsgierigheid en die van je partner. Hou je van nieuwe ervaringen? Van nieuwe dingen ontdekken en leren? Als het antwoord voor jullie beiden ‘ja’ is, dan zijn jullie van harte welkom.

2. Geef je partner wat tijd om te wennen
Als je weet dat je lief zich graag laat verassen, dan durf je het misschien wel aan om jullie Avond vol Aandacht spatstrak in te plannen op jullie trouwdatum of zijn of haar verjaardag. Twijfel je, maar durf je de gok toch aan, zorg dan dat je jullie sessie plaatsvindt tenminste twee weken na de datum waarop je haar cadeau geeft. Mocht je partner onverwacht tóch totaal in de weerstand schieten, dan kan je gratis annuleren.

3. Laat jezelf een mooie kaart toesturen
Heb je een Avond vol Aandacht geboekt om cadeau te doen? Stuur me dan een email met daarin je adres (marije [at] avondvolaandacht.nl). Dan ik stuur je een mooie kaart waarmee je je cadeau kunt ‘verpakken’.

Tot slot: Wil je graag eerst weten of het klikt tussen jullie en mij, laten we dan een afspraak maken voor een gratis intake. Dat kan via zoom of telefoon en duurt meestal zo’n 15 á 20 minuten. Je kan het ook gewoon proberen (06-24620048).

Vind je het vooral fijn om eerst meer over Tantra te weten, kijk dan eens tussen de artikelen op mijn blog.

Geen probleem: ik geef een Avond vol Aandacht met veel plezier in het Engels. Ik krijg regelmatig stellen met verschillende nationaliteiten; heel leuk!

Klik hier voor alle informatie over deze privé sessies in het Engels.

Yes, I certainly can. I regularly receive couples of different nationalities; living as expats in Amsterdam or simply spending a holiday here. I love to meet people from all over the world, so please be welcome.

Please click here for all information in English.

Last van je rug of je knieën als je te lang op zo’n kussen zit?

Geen probleem! Ik heb ook twee comfortabele stoelen, die we er ten alle tijden bij kunnen pakken.
En je mag er ook lekker bij gaan liggen, als je dat nog fijner vindt:-)

Jullie zijn van harte welkom als je al ervaring hebt met Tantra. Ik stel voor om dan altijd even telefonisch contact te hebben, zodat ik een helder beeld krijg van wat jullie precies gedaan hebben. Ik pas het programma vervolgens aan op jullie vraag.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jullie vastliepen in een bepaalde oefening of er juist een bijzonder openende ervaring in hadden. Misschien gaan jullie er meer over begrijpen of voelen wanneer je hem herhaalt in alle rust en onder privé begeleiding.

Het zou ook kunnen dat één van jullie twee ervaring heeft met Tantra en ernaar verlangt om samen te oefenen. Tegelijkertijd iemands geliefde én leraar te zijn: dat is potentieel een brandbare combinatie:-) Een privé sessie kan dan uitkomst bieden.

Ik heb een redelijk zachte stem. Als ik echt hard moet praten, kan ik helaas niet meer zo goed contact houden met mijn gevoeligheid; een belangrijke voorwaarde om goed les te kunnen geven. Als je afhankelijk bent van liplezen om mij te kunnen verstaan, dan wordt het zeker lastig omdat ik je regelmatig zal vragen om je ogen te sluiten terwijl ik je door een meditatie of visualisatie begeleidt.

Neem bij twijfel altijd even contact met me op.

Jazekers!
Stadsdeel Amsterdam Noord is opkomend en er komen steeds meer leuke eet- en koffietentjes in de buurt van ons Centrum. Kijk maar eens naar het artistieke de Ceuvel (op 5 autominuten) of het restaurant van de Tolhuistuinen (10 min lopen, vlakbij de ferry naar CS) – om maar wat te noemen.

Bij het Eye Filmmuseum, ook onderweg vanaf de ferry, kan je heerlijk koffie drinken met prachtig uitzicht over het Ij.

Bij lunchcafé Waargenoegen (2 minuten met de auto) eet je de allerlekkerste appeltaart of een pittige saksuka – en struin je daarna nog door de loodsen vol brocante van Neef Louis en van Dijk & Co.

Letterlijk bij ons om de hoek zit het gezellige Mexicaans streetfood restaurant Bacalar.

Op deze pagina vind je de annuleringsvoorwaarden voor een Avond vol Aandacht.

Twijfel je over je geboekte afspraak? Neem dan altijd even contact met me op.
Wil je verzetten of annuleren? Stuur me alsjeblieft geen appje, maar een email.

Een noot: Tantra is een spannend pad. Als je op Tantra gaat Googelen, dan wordt snel helder welke ideeën er allemaal over bestaan… Ga je je ineens afvragen waarom je in godsnaam een paar maanden geleden dacht dat Tantra een goed idee zou zijn?

Ik kan er over mee praten: mijn geliefde heeft geprobeerd om onze eerste Tantra retraite af te zeggen. Gelukkig viel die poging binnen de annuleringstermijn. Ik ben heel blij dat we uiteindelijk toch gegaan zijn.

Wat er in mijn ogen vooral spannend is aan Tantra, is dat het van je vraagt om veel meer waarheid toe te laten dan we geneigd zijn om te doen in het dagelijks leven. En om die waarheid – wat die ook is – in contact te brengen met je geliefde, terwijl je gevoelig blijft. Maar tijdens een Avond vol Aandacht ga je bijvoorbeeld niet uit de kleren.

Je hoeft om Tantra te beoefenen überhaupt niet uit je kleren; wat de hardnekkige gangbare beelden ook zijn. Ik zal jullie allerlei soorten oefeningen voorstellen om te doen, maar jullie blijven altijd volledig in controle over wat je wilt uitproberen en wat niet. Het is veel belangrijker dat je jezelf nog kan blijven voelen, dan dat je de oefening ‘goed’ doet.

Jullie krijgen drie uur privéles in Tantra – zoals we daar les in geven aan het Centrum voor Tantra. Dit is één van de meest gewaardeerde Tantra instituten van Europa. Jaarlijks geven we les aan duizenden studenten, vrijwel altijd in (grote) groepen vanaf ongeveer 30 personen. Ik geef binnen dit centrum o.a. vervolggroepen over adem en aanraking en ik ben ook co-trainer van onze tweejarige Tantra Training.

Mijn Avonden vol Aandacht vinden plaats in onze ruime, luxe, sfeervolle ruimte in Amsterdam Noord. Er is allerlei lekkers en eindeloos veel thee. Ik beloof je dat je je goed verzorgd zal weten.

Maar dit is natuurlijk op een bepaalde manier allemaal bijzaak. Want waar het om draait is dit: hebben jullie na een Avond vol Aandacht gekregen waar je voor kwam? Gezien de vele positieve reviews van deelnemers die de oefeningen thuis blijven gebruiken, lijkt dat wel zo.

Na jullie sessie ontvang je een link waarmee je je kan inschrijven voor een zorgvuldig vormgegeven online programma. Daarmee ondersteun ik je om je practice thuis levend te houden.

En: veel deelnemers laten we achteraf weten dat ze ook simpelweg een heel fijne en avontuurlijke tijd hebben gehad. Dat ze hebben genoten van de oefeningen en het frisse contact tussen elkaar en ons drieën. Alleen al dat: lang niet gek!

Juist nú ben je als geliefden meer dan ooit op elkaar aangewezen; en dat in een soms stressvolle, onzekere situatie. Juist nú heb je tijd en ruimte om aandacht te besteden aan je relatie. Of aan jezelf.

Gelukkig werk ik in een ruimte waar we soms wel met 40 mensen tegelijk een programma doen! Een zee van ruimte dus, waarin we die anderhalve meter met gemak tussen ons kunnen laten bestaan.

Lees in dit artikel over alle maatregelen die een Avond vol Aandacht verder corona proof maken én over de mogelijkheden online.