Goud

Tweedaagse training om je relatie te laten schitteren | 24 en 25 september ’21, Amsterdam

De Goud editie van 4 & 5 juni zit vol, stuur ons een mail als je op de wachtlijst wil. Dan zullen we je benaderen als er onverhoopt een plekje vrijkomt. Marije {at} avondvolaandacht.nl

 

HOE KAN JE VERLANGEN NAAR WAT JE AL HEBT?

Wat is er mooier dan deze tijd, waarin we zo worden teruggeworpen op de relatie met onze geliefde, aan te grijpen om die relatie verder te verrijken?
Dat is wat we in deze tweedaagse training gaan doen.

In een kleine groep – intiem en coronaproof – krijg je veel persoonlijke aandacht en ruimte voor het Goud in jullie relatie. Want dat is er, in overvloed. Alleen raakt het in het dagelijkse gedoe vaak dof, of zelfs vergeten.

‘Goud’ ervaar je in het samenzijn met je geliefde als je je zowel vrij áls verbonden voelt. In deze tweedaagse rusten we je uit met nieuwe mogelijkheden en technieken om jullie relatie gloedvol te laten bloeien. We gaan delven, poetsen en genieten.

Dit lijkt ons heerlijk

Over het programma

Dag 1: Het delven van het Goud

Misschien ken je wel dat je aandacht zo makkelijk uit gaat naar de dingen die je anders wilt. Naar wat er niet goed gaat, naar wat er mist, naar waar de ander niet in huis heeft wat jij nodig hebt… Maar je zou nooit de shit van een relatie pikken als er niet óók heel veel goedheid zou zijn.

Als je op zoek gaat naar de kostbaarheid van jullie contact, kom je onvermijdelijk de obstakels tegen: puin uit het verleden en het heden maken dat het goud niet altijd schittert.

Hoe kan je toch blijven samenwerken, óók als het lastig wordt? Hoe spreek je je uit over de dingen die je graag anders zou zien in je relatie? En hoe hou je een gezonde balans tussen verlangens over de toekomst en genieten van wat er al is? “How can you desire what you already have?”, zoals Esther Perel, de relatietherapeute van wereldfaam het zo mooi verwoordt.

Genieten geeft je energie. Zonder die brandstof moet je relatie altijd maar veranderen, en die onrust dient je niet. Het is dus gelukkig niet alleen hard werken en diep graven op deze eerste dag. We sluiten af met een zachte, vriendelijke vorm van aanraken waarmee je elkaar en jezelf helpt ontspannen.

Jullie krijgen een opdracht mee naar huis om samen te doen ’s avonds.

Dag 2: Het schitteren van het Goud

Op de tweede dag van dit programma houden we ons bezig met het laten glanzen van om het goud. De ingrediënten voor glans zijn: plezier, spel en ontspanning. Voor deze dingen komt er ruimte als je je veilig en vrij voelt. Om dat te voelen helpt het als je je grenzen kunt aangeven – en dat ze worden gehoord en gerespecteerd.

Hoe weet je eigenlijk wat je grenzen zijn?
En betekent een grens dan ook altijd dat iets stopt?
Deze dag zullen we veel bewegen. We sluiten af met een Tantrisch ritueel waarin we alles van de twee dagen integreren, zodat jullie ontspannen en liefdevol verbonden het jaar kunnen afsluiten en het nieuwe kunnen betreden.

Waarom in een groep?

Alle oefeningen die we jullie bieden zal je samen doen met je partner. Je zal veel samen uithangen op een klein eilandje, in een zee met andere eilandjes.

Waarom zou je dit dan doen in een groep, vraag je jezelf misschien af? Het kan al een best spannend idee zijn om jezelf zo aan je eigen partner te laten zien, laat staan aan onbekende anderen.

De andere stellen zullen van jullie leren en zichzelf soms herkennen in jullie. En andersom: jullie leren van hen, en herkennen jezelf in wat zij zullen delen over hun contact. Zo heb je de beschikking over veel meer ‘leraren’ dan alleen wij twee.

Jeroen en ik hebben nog steeds contact met mensen uit onze allereerste Tantra week (in 2007!); daar zijn diepe vriendschappen ontstaan die ons leven zeer hebben verrijkt. We hopen dat je de andere mensen uit de groep zal ervaren als een groot cadeau.

Jezelf openen in een groep vraagt om een veilige bedding waarin alles wat er plaats vindt en wordt gezegd, vertrouwelijk blijft. Opname apparatuur, telefoons en camera’s hebben dan ook uiteraard geen plek in dit programma.

Voor wie?

Deze Tantra training is voor stellen die zoeken naar nieuwe manieren om hun relatie te verdiepen en te verstevigen. Ervaring met lichaamswerk, meditatie en zelfonderzoek is een vereiste.

Als jullie nooit eerder iets met Tantra deden, dan vragen we jullie om eerst een Avond vol Aandacht (privé introductie tot Tantra) te doen. Dat biedt een basis van waaruit we verder werken in Goud. Als je eraan twijfelt of deze training geschikt voor jullie is, neem dan even contact met me op (marije@avondvolaandacht.nl / 06-24620048).

Praktische info

Investering: Deze training kost €697,- per koppel.
Dit is inclusief koffie & thee, lekkers en twee keer een gezonde vegetarische lunch.*

Data: 24 & 25 september, 10:00 – 17:00 uur (inloop vanaf 09:30)
Jullie krijgen de eerste dag een opdracht mee naar huis om samen ’s avonds te doen.
N.B.: GOUD op 4 & 5 juni zit volgeboekt, maar je kunt je wel op de wachtlijst laten plaatsen. Mocht er onverhoop een plek vrijkomen, dan nemen we contact met jullie op. Stuur een mail aan marije {at} avondvolaandacht.nl

Adres: Centrum voor Tantra, Amsterdam – Asterweg 20 G

Coronaproof: deze tweedaagse vindt plaats in een kleine groep (6 tot 8 stellen) in een hoge ruimte waarin we voldoende afstand kunnen houden tot elkaar. Uiteraard zorg je voor een optimale gezondheid en houd je je in de aanloop naar deze retraite aan het dan geldende protocol van de overheid. Bij eventuele klachten of verhoging laat je je eerst testen voordat je deel kunt nemen aan deze training. Lees hier verder over de annuleringsvoorwaarden.

*Heb je voedselallergieën? Geef deze dan door bij je aanmelding onder ‘aanvullende informatie.’

Ja, wij geven ons op voor Goud
Jeroen & Marije, Avond vol Aandacht

Over ons:

Jeroen Biegstraaten was jarenlang business consultant voordat hij Tantra trainer werd bij het Centrum voor Tantra. Hij geeft nu les in Tantra en relatiecoaching voor Avond vol Aandacht en is daarnaast trainer bij het platform Mannenkracht.
Lees verder over Jeroen>

Samen met de andere twee mannen achter Mannenkracht schreef hij het boek ‘Het is Tijd Man‘ dat begin 2021 uitkwam bij Altamira.

Marije Oostindie werkt als trainer bij het Centrum voor Tantra, en geeft sinds een jaar of zes Avonden vol Aandacht: speciaal voor stellen die privé kennis willen maken met Tantra. Daarnaast is ze kunstenares; kijk maar eens naar de site van Atelier Aandacht.
Lees verder over Marije>

Marije over Jeroen:

‘Jeroen is een echte mannenman. Zo op het eerste gezicht houdt hij van die typische mannendingen: zijn liefde voor Taekwondo en Heavy Metal met stip bovenaan. Toen ik hem in 2004 ontmoette, was ik verbaasd om te merken dat er ook een gevoelige, groothartige en soms ook kwetsbare ziel woont in dat grote, krachtige mannenlijf.

Samen Tantra beoefenen bracht die zo uiteenlopende kwaliteiten – de stevigheid én de gevoeligheid – verder aan het licht. Ik ben heel blij om te zien hoe Jeroen nu zijn pad vindt met het geven van coaching en trainingen speciaal voor mannen. In mijn Avonden vol Aandacht ontmoet ik veel mannen die ik het gun om eens te werken met Jeroen. Daarom ben ik heel blij dat hij ‘ja’ zei, toen ik hem vroeg of hij samen met mij deze tweedaagse vorm wil geven!’

Jeroen over Marije:

‘Lees vooral eerst even hierboven, dan snap je dat ik na een eerste date naar een Motörhead concert verkocht was. Dit prachtige, smalle meisje (hey, we waren jong!) dook vrolijk mee de meute zwetende, rockende mannenlijven in – en we hadden vette lol. Bleek ze ook gevoelig en geïnteresseerd in persoonlijke groei en de diepere lagen van het leven. Het was niet allemaal koek en ei; er was ook een hoop horten, botsen en knallende ruzie (dat ik een fiets zo hard op de grond kon smijten, midden op straat, wow). Maar we hadden voldoende verbinding en verlangen om samen te zijn, dat we in 2014 getrouwd zijn, en een pracht van een zoon kregen samen. Want hoe ook, we vinden elkaar altijd weer.

Waar ik bij Marije zo ontzettend van geniet is haar gevoel voor schoonheid, haar ongekende openheid (ik mag echt heel diep in haar hart kijken) en haar enorme toewijding aan een mooiere wereld. Dat doet ze met haar werk, maar vooral met haar hele hart. In al het bonken en vrijen voel ik me meer en meer een diamant die geslepen wordt door de kracht van onze relatie: de shit én de glorie.’

Jeroen & Marije