Veel Avonden vol Aandacht zijn de afgelopen weken afgezegd en dat is heel begrijpelijk. Maar jeetje: juist in déze tijd, met zulk schaars contact, is het fijn om dieper met elkaar in verbinding te gaan. Is een beter moment om aandacht te besteden aan je relatie dan nu, terwijl je op elkaars lippen zit in thuis quarantaine, met niet veel om handen?

De sessies die ik de afgelopen weken wél heb gegeven, waren bijzonder fijn. Alsof ze extra waardevol werden. Het had iets heel luchtigs en vriendelijks om zo aandachtig en ontspannen samen te zijn – alleen op een net iets groter afstandje van elkaar.

Ik ben er de afgelopen weken behoorlijk gewend aan geraakt om 1,5 meter afstand te laten bestaan tussen mezelf en anderen. Jullie waarschijnlijk ook.

En wat nog belangrijker is: er is heel veel ruimte in het pand waar de sessies plaatsvinden. Normaal geven we daar groepen voor meer dan twintig deelnemers. Met z’n drieën hebben we een zee van ruimte om om elkaar heen te bewegen.

Kleine aanpassingen maken het verder corona-proof, bijvoorbeeld door thee te schenken uit je eigen thermoskan. Verder maak ik voor en na iedere sessie alle deurknoppen en andere veel aangeraakte oppervlaktes schoon.

Zelf ben ik de afgelopen weken – voor zover ik kan zien – niet in aanraking geweest met mensen met mogelijke verschijnselen. Ik voel me fit. Wanneer dit ook voor jullie geldt, vertrouw ik er op dat we onze Avond vol Aandacht gewoon door kunnen laten gaan. Nog even alle maatregelen op een rijtje, laten we alle drie:

> Voor vertrek van huis onze handen goed wassen met zeep
> Bij twijfel onze temperatuur opmeten en thuis blijven bij 38 + graden
> Nogmaals onze handen wassen bij aankomst
> Elkaar geen hand geven maar buigen ter begroeting en afscheid
> 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar.

Avond vol Aandacht Online

Ik geef nu ook sessies via Skype, Zoom of Google Meet en dat bevalt heel goed. We zijn misschien niet fysiek in elkaars nabijheid, maar gek genoeg voelt het tot nu toe juist soms heel dichtbij!

We splitten één Avond vol Aandacht op in twee sessies van anderhalf uur. Het werkt heel mooi om die sessies op twee opeenvolgende dagen in te plannen. Tussendoor krijg je een opdracht mee om samen te beoefenen: zo creëer je je eigen Tantrische mini thuis-retraite. Ik ben hiervoor doordeweeks beschikbaar van 13:30 – 15:00 uur en van 16:00 – 17:30 uur.


Liever verzetten?
Mocht je jullie afspraak toch liever verplaatsen, dan is het fijn als je me dat ruim op tijd laat weten.

In principe houd ik mijn annuleringsvoorwaarden aan. Maar ik realiseer me dat een verkoudheidje zomaar is opgepikt. Een snotneus was vóór corona geen reden om af te zeggen, maar nu wel. Daarom factureer ik je alleen de onkosten (€75) als je je afspraak binnen 48 uur moet verzetten vanwege verschijnselen die mogelijk corona gerelateerd zijn. Verzet je je afspraak 3 dagen (maar liever langer) van tevoren, dan kan ik de ruimte annuleren, doe ik geen inkopen en kost het je niets.

Ik hoor het ook graag als je andere vragen hebt of tips en ideeën.
Dankjewel!