Seks. Er zijn maar weinig gebieden in ons leven waar we zulke tegenstrijdige ervaringen opdoen. Het kan een plek van passie en verbinding zijn, waarin je de pannen van het dak vrijt en je totale vrijheid ervaart.

Maar het kan ook een schrale, pijnlijke plek zijn waar je je gewond doorheen sleept, schaamtevol over alle verwarring en verdriet dat je met je meeneemt.

Er zijn ook maar weinig gebieden waar we zulke torenhoge verwachtingen van hebben. In veel mensen leeft de wens en het beeld dat seks altijd fantastisch moet zijn, en dat er iets mis met je is als dat niet zo is.

Maar dat is helemaal niet de realiteit van veel stellen.

Vaak begint een relatie vurig en vol passie. In de fase van verliefdheid kun je maar geen genoeg van elkaar krijgen. Elke gedachte aan de ander windt je op en voor je het weet stap je weer op je fiets voor een avontuurlijke nacht.

Maar na verloop van tijd, als jullie intieme partners worden, lijkt het vuur af te zwakken en stroomt de seks niet meer vanzelf. Daar horen we veel stellen over…

Over samen groeien in seks

Is het eigenlijk wel echt een probleem, als de seksuele energie tussen jullie na een tijdje misschien niet meer zo intens stroomt? Of…. is het misschien gewoon tijd voor een nieuwe fase in jullie relatie?

Jeroen en ik spreken in deze episode openhartig over onze eigen ontdekkingsreis in seksualiteit. Want ja; wij ervoeren het in het begin van onze relatie ook als een probleem dat de seksuele stroom tussen ons wat stiller werd… Wat ontzettend jammer (en ook een beetje raar) dat je hier verder niets over leert. Want er is zó veel over te leren!

Door Tantra te beoefenen zijn we van ‘verliefde tiener seks’ – een performance waarin we op een gegeven moment gewoon geen zin meer in hadden – door bewogen naar een vorm van seksualiteit waarin we veel meer kunnen ontspannen. Waarin we durven te wachten en er op vertrouwen dat de seksuele stroom ons mee zal nemen…

En waarin we ook weten wat we kunnen doen om die stroom te ondersteunen, want daar heeft Tantra prachtige manieren voor! We genieten zo van hoe Tantra werkt met seksualiteit; ook omdat we ervaren dat het effect ervan zo enórm is op de rest van ons leven.

We hopen dat je iets aan deze podcast hebt voor je eigen seksuele relatie: we wensen je heel veel luisterplezier.

A Meeting of Two Oceans

Zo heet ons nieuwe intensieve traject over seksualiteit, dat loopt van maart tot juli 2023.

‘Samen bloeien in Seks’ is de ondertitel, en dat zegt hopelijk al genoeg;-) In de veilige bedding van een kleine groep gelijkgestemden maken jullie in dit programma samen een grote transformatie door in jullie seksuele ontmoeting.

Niet alleen voor jullie relatie, maar vooral ook voor jezelf.

Want: als de intieme ontmoeting stroomt tussen jullie, stroomt het vaak in het héle leven. En dat gunnen we de geliefden van deze wereld; meer stroming, meer liefde, meer veiligheid.

Vertel ons meer over dit programma

Fotografie: Maria Stijger Aramburu