Over Jeroen Biegstraaten

“Ik hoef niet af”

Tantra is voor mij leren om alles te omarmen. In mezelf, in anderen, om me heen. Leren om hier creatief, contactvol en met compassie in te manoeuvreren. Met ups en downs. De shit en de glorie.

Hierin ontdek ik steeds nieuwe lagen van ‘omarmen’. Een van de grote ontdekkingen voor me in tantra is dat het niet ‘af’ hoeft. Sterker nog, dat het dat nooit zal zijn. ‘Af’ suggereert een eindstation, wat ik mezelf een tijd lang als worst voorhield: ‘Als ik eenmaal (zo oud, rijk, beroemd, vul maar in) zou zijn, dan zou ik (gelukkig, geliefd, tevreden, vul maar in) zijn.’

Maar tantra vertelt: ‘Hier en nu, de vervulling’ – en die genade valt me meer en meer ten deel. Door te ademen, los te laten, te snappen wanneer ik verkramp, wat ik dan nodig heb – en mild te blijven over wat me (nog) niet lukt.

Tantra geeft me toegang tot die oneindige, mysterieuze ruimte die door jouw en mijn ogen, hart en handen graag in deze wereld komt. De schoonheid van het bestaan, met medeneming van alle kleuren en sferen die daarin langskomen. Door tantra besef ik dat we allemaal onderdeel uitmaken van een groot wonder, wat ik niet kan overzien, en wat ook niet hoeft om eraan mee te doen. Op geluksmomenten kan ik daar intens bewust van genieten.

Tantra en relaties

In mijn relatie laat tantra me zien dat mijn geliefde Marije geen ‘geluksleverancier’ is, maar wél een eindeloos wonder. Een wonder dat soms heel dichtbij en bekend voelt, en soms ver weg en onbegrijpelijk. Ze is iemand die, net als ik, in een dans van geluk, frustratie, verdriet en verwondering van het leven geniet. Met de intentie om het allemaal goed te doen, en daarin per definitie tekort te schiet. Dat klinkt als slecht nieuws voor het perfectionistische deel van mij, maar het is een heerlijke bevrijding!

Tantra vertelt me dat het leven me niet vraagt om het goed te doen, maar om helemaal aanwezig te zijn. Om me me te verbinden met alles en iedereen wat ik erin tegen kom. In vol bewustzijn.

Een liefdevol yippekayee stijgt in me op als ik dit schrijft. Wat is er veel te leren, en wat heerlijk dat ik niet af hoef – en jij ook niet.

Leve het mysterie. Leve het gewone. Leve het leven.
Ik ontmoet je er graag.

Mijn ervaring

Acteur en trainer Consultancy TweeofMeer

Oprichter & Hoofdtrainer Black Bear Taekwondo

Leraar & Directeur Centrum voor Tantra Amsterdam

Eigenaar / senior trainer Mannenkracht

Jeroen ontmoeten?

Je komt Jeroen tegen in onze Avond vol Aandacht vervolgtrainingen, zoals onze relatie training ‘Goud’. Daarin ontdekken jullie hoe je meer vitaliteit en intimiteit kunt ervaren in jullie relatie.

“Voor mij was Goud echt een eye-opener. Dingen die normaal complex en moeilijk aanvoelen en vast lijken te zitten, worden ineens bespreekbaar en het meest normale wat er is.” – Arnold

Klik hier voor onze relatietraining GOUD

Beluister hier de Avond vol Aandacht Podcast met Jeroen: