Over Jeroen Biegstraaten

Mannen en vrouwen – hoe zit het nou?

Mijn relatie met vrouwen en met seks is lange tijd hebberig en verward geweest. Niet dat ik hele rare dingen deed, maar ik voelde me wel verkleefd en geleefd. Ik had duidelijk niet de regie over mijn seksualiteit en intimiteit. Pas toen ik me meer onder mannen begaf, en ik losser kwam van de vrouwen in mijn leven, voelde ik heel langzaam rust komen. Een gezonde afstand, waardoor ik Marije (en andere vrouwen) steeds meer kon zien als een eigen wezen. Niet iets ‘ten opzichte van mij’. Dat proces is gelukkig opengebroken – en nog steeds gaande.

Wat is Tantra voor mij?

Tantra helpt me om mijn kwetsingen te helen, en om van mijn glorie te genieten. Ook nodigt het me uit om oog te hebben voor mijn omgeving en iedereen daarin. Als ik milder en ruimer voor mezelf kan zijn, ben ik dat vanzelf ook voor anderen.

Door me meer te richten op mijn verlangen om met mannen te zijn, ben ik ook veel meer gaan inzien wat het gemis van mijn vader voor me heeft gedaan. Daar ontdek ik nog steeds grote stukken van. Wonderlijk genoeg helpt de mildheid naar mezelf hierover ook in mijn relatie met en herinnering aan mijn vader. Daar ben ik erg blij mee. Er was jarenlang een grote spanning in me om zowel het gemis en verdriet als het plezier en de lichtheid die ik met hem heb ervaren, toe te laten.

Zijn we nou verschillend of niet?

Ik voel me rijk door mijn interesse in zowel de duale als de non-duale tantra. Of, als je hier voor het eerst over hoort: ik hou van het vieren van de verschillen tussen man en vrouw, en de heerlijke stroming en intensiteit die dat oproept tussen beide seksen. En ik hou ook van de laag waarin we ook dezelfde wezens zijn, met alle mogelijke kwaliteiten die het leven te bieden heeft, met alle kleuren en varianten die maar door ons heen kunnen stromen: ongeacht de vorm van ons lichaam.

Tijdens mijn coaching en trainingen werk ik dan ook graag met beide gegevens. Ik hou ontzettend van hele diverse oefenvormen en rituelen, waarin je alle kanten van jezelf kunt ontmoeten. En dat allemaal rustend in de ruimte die altijd voelbaar is onder alle veranderingen.

Tantra is voor mij een beoefening, maar meer nog een houding. Ik beleef het in diepe meditatie, stiltewandelingen door de bergen, maar ook in geile seks, luisteren naar heavy metal en taekwondotraining.

Waar mensen het leven leven, is tantra.

Meer horen?

Bekijk of beluister hier de Kukuru podcast waarin Giel Beelen Jeroen en zijn Mannenkracht partner Rob interviewt, over het boek ‘Het is Tijd Man’, dat ze schreven samen met Pieter.

Jeroen Biegstraaten (1973)

Ervaring & opleiding:

1998  Drs Nederlands, Universiteit Leiden
1999  Joe Weston Acteerstudio
2000  Hoofdrol in GTST
2003  Acteur / trainer Bedrijfstrainingen
2005  In de leer bij sjamanen uit de VS
2006  Oprichter van Black Bear Taekwondo
2006  Consultant Tweeofmeer
2007  Eerste retraite bij het Centrum voor Tantra
2010  Assistent in talloze retraites van het CvT
2014  Eerste retraite als trainer voor het CvT
2018  Mannenfestival met Mannenkracht
2018  TaekwondoWorkshop op LowLands
2019  Happinez Festival met Mannenkracht
2021  ‘Het is Tijd Man‘ verschijnt

Werken met Jeroen?

Je komt Jeroen tegen als trainer in de vervolgtrainingen van Avond vol Aandacht voor geliefden: onze online slaapkamer retraite Gloed en de live relatietraining Goud.

Als coach ondersteunt Jeroen je in je verlangen om je eigen kleur verder te belichamen. Je kunt alleen of samen met je partner bij hem terecht. Interesse? Mail Jeroen via info [at] jeroenbiegstraaten.nl

Ben je vooral geinteresseerd in de trainingen die hij geeft voor mannen? Kijk dan op de site van Mannenkracht.