Over Jeroen Biegstraaten

“Verenig hard en zacht.”

Ik 2007 stapte ik mijn eerste Tantra retraite in, bij het Centrum voor Tantra. Het had me meteen te pakken: naast mijn stoere kant die ik goed had ontwikkeld, leerde ik hier ook de milde en zachte kanten van het leven omarmen. Ik doorliep het hele curriculum, ging assisteren, en was uiteindelijk 5 jaar Tantra leraar aan dit centrum. Ook werkte ik achter de schermen; twee jaar lang had ik de dagelijkse leiding over dit instituut.

Halverwege 2020 verlegde ik mijn tantrische werk naar Avond vol Aandacht. Hierin besteed ik graag aandacht aan alle kleuren die in intieme relaties omhoog kunnen – en zullen! – komen: het geluk én de frustraties. Hoe oogst je hier het goud uit, waardoor je relatie verrijkt en verdiept?

In mijn programma’s en begeleiding ben ik helder, ruim en onorthodox. Ik kijk altijd naar de diepere intelligentie van gedrag en situaties. Je mag van mij verwachten dat ik je liefdevol prikkel, aanspoor – en er echt voor je ben.

Ga direct naar Jeroens coaching agenda onderaan dit artikel >>>

Veelvormigheid

Ondertussen ging ik in 2018 van harte in op de uitnodiging van Rob en Pieter om het nieuwe platform Mannenkracht te versterken. Deels vanuit mijn eigen verlangen om zelf meer met mannen op te trekken, en deels vanuit mijn verlangen om mijn kleurrijke kennis en ervaring in te zetten om mannen een voedende plek te bieden voor groei. We gaven les op het Happinez Festival, schreven het boek ‘Het is tijd man’ dat begin 2021 uitkwam bij Altamira, en waren te gast bij de podcast Kukuru van Giel Beelen.

Ik ben ook taekwondomeester, met 30+ jaar ervaring. Na het overlijden van mijn eigen leraar richtte ik in 2006 taekwondoschool ‘Black Bear’ in Amsterdam op. Daar gaf ik 12 jaar lang vechtsportles aan honderden leerlingen. Een van de hoogtepunten was een interactieve taekwondoshow op Lowlands, voor zo’n 2000 mensen.

Ik ben getrouwd met Marije, vader van Koan en groot fan van Normandisch bier en Nightwish.

Wat Tantra betekent voor mij

Toen ik zes jaar was, scheidden mijn ouders. Tantra heeft me geholpen om de wond van het gemis van mijn vader te helen, en de disbalans die daardoor in mijn leven was ontstaan. Pas sinds een aantal jaar neem ik mijn verlangen om meer tijd met mannen door te brengen serieus. Wonderlijk genoeg verzacht die mildheid naar mezelf ook de herinnering aan mijn vader. Daar ben ik erg blij mee. Tantra helpt me sowieso om kwetsingen te helen, allereerst door ze te erkennen, en om veel meer van mijn glorie te genieten. Ook door het te erkennen! Tantra nodigt me ook uit om oog te hebben voor mijn omgeving en iedereen daarin. Als ik milder en ruimer voor mezelf kan zijn, ben ik dat vanzelf ook voor anderen.

Er zijn grofweg twee stromingen in Tantra: duale en non-duale Tantra. Ik hou van allebei. Ik vier graag de verschillen tussen mannen en vrouwen; dat roept een heerlijke stroming en intensiteit op tussen beide seksen. Tegelijkertijd zijn we in grond dezelfde wezens, met potentieel toegang tot alle kwaliteiten die het leven te bieden heeft – ongeacht de vorm van ons lichaam.

Ik hou ontzettend al die verschillende oefenvormen en rituelen die Tantra rijk is. Ik ontmoet daarin zo veel verschillende kleuren en vormen van mezelf; zo blijk ik veel meer te zijn dan ik altijd dacht. Daarnaast leert Tantra me om te rusten in de ruimte die er altijd is, onder alle veranderingen. Tantra is voor mij een beoefening, maar meer nog een houding. Ik beleef het in diepe meditatie, stiltewandelingen door de bergen, maar ook in seks, luisteren naar heavy metal en taekwondotraining.

Werken met Jeroen

Je komt Jeroen tegen in alle vervolgtrainingen voor stellen van Avond vol Aandacht. Daarnaast werkt hij als coach voor stellen en voor mannen. Hij steunt je graag in het belichamen van je eigen kleur, vol in contact met je geliefde, je kinderen of je collega’s. Vrijheid én verbinding.

Hij werkt op donderdag in Amsterdam Noord, live of via Zoom. Een gesprek duurt 75 – 90 minuten en kost €125,- (inclusief 21% BTW). Heb je nog vragen, dan kan je Jeroen bereiken via jeroen [at] avondvolaandacht.nl

Je boekt je coaching sessie via de agenda hieronder.

Jeroen Biegstraaten (1973)

Ervaring & opleiding:

1998  Drs Nederlands, Universiteit Leiden
1999  Joe Weston Acteerstudio
2000  Hoofdrol in GTST
2003  Acteur / trainer Bedrijfstrainingen
2005  In de leer bij sjamanen uit de VS
2006  Oprichter van Black Bear Taekwondo
2006  Consultant Tweeofmeer
2007  Eerste retraite bij het Centrum voor Tantra
2010  Assistent in talloze retraites van het CvT
2014  Eerste retraite als trainer voor het CvT
2018  Mannenfestival met Mannenkracht
2018  TaekwondoWorkshop op LowLands
2019  Happinez Festival met Mannenkracht
2021  ‘Het is Tijd Man‘ gepubliceerd bij Altamira

Jeroen in Kukuru

Bekijk of beluister hier de Kukuru podcast waarin Giel Beelen Jeroen en zijn Mannenkracht partner Rob interviewt. Samen spreken ze over het boek ‘Het is Tijd Man’, dat ze schreven samen met hun maat Pieter.