Spannend, Tantra!

Tantra heeft nogal een naam. Zelfs toen ik nog nooit iets over Tantra had gelezen of gehoord, was mijn eerste associatie onmiddellijk: SEKS.

En ja, daar gaat Tantra óók over, want het gaat over het hele leven. Seks is daar onderdeel van, of je het nou iedere dag doet, één keer per maand of helemaal nooit. Net zoals je waarschijnlijk niet de hele dag bezig bent met seks, zijn we dat in Tantra ook niet.

Wel zijn we in ongeveer alles wat we doen, bezig met het vergroten van onze seksuele energie of vitale levenskracht. Als je veel energie tot je beschikking hebt, dan heeft je leven, en alles wat je ervaart, glans en diepte. Of je nou de afwas doet, je inbox wegwerkt, of vrijt; alles wordt sprankelender en rijker.

Een ander belangrijk onderwerp in Tantra is intimiteit: het vermogen om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat je ervaart. We zijn zo gewend om subtiel aan onszelf te sleutelen, zeker in contact met anderen. Wat gebeurt er als je eenvoudig waar laat zijn wat nou eenmaal waar is?

Thuis uitproberen?

Ik heb met veel liefde en aandacht de partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ ingesproken, waarin je kunt oefenen om meer intimiteit toe te laten in contact met jezelf en je partner.

Als je eenvoudig ontspant, niemand van jezelf hoeft te maken, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat er wat meer ergie door je heen gaat stromen.

Laat me hieronder (of hier) weten waar ik jullie meditatie naar toe kan sturen en je ontvangt ‘m direct in je inbox.

Ja, stuur mij die Tantra oefening!
De setting van een Avond vol Aandacht - privé sessie Tantra voor geliefden
Marije Oostindie, Avond vol Aandacht

Over Marije Oostindie

In 2007 was ik drie jaar samen met mijn geliefde Jeroen, toen we een introductieweek deden bij het Centrum voor Tantra. Die overdonderende ervaring verrijkte alle aspecten van mijn leven.

Inmiddels ben ik als trainer verbonden aan dit prachtige instituut en geniet ik intens van de groepsretraites die ik er begeleid.

Vanuit deze plek krijg ik zo vaak de vraag ‘Kunnen wij ook privé kennismaken met Tantra?’, dat ik mijn Avonden vol Aandacht ben gaan geven; privé introducties tot Tantra voor stellen. Het is heel vervullend voor me om zo uitgebreid mijn aandacht te hebben bij twee mensen met oprechte interesse in zichzelf en in elkaar.

Liefs,
Marije

Ik wil kennismaken met Tantra