Spannend, Tantra!

Tantra heeft nogal een naam. Zelfs toen ik nog nooit echt iets over Tantra had gelezen of gehoord, was mijn eerste associatie onmiddellijk: SEKS.

En dat klopt ook: een klein beetje. Tantra gaat over het héle leven. En seks is daar onderdeel van; of je het nou iedere dag doet, één keer per maand of helemaal nooit. Anders dan andere spirituele paden, sluiten we in Tantra seksualiteit in in onze beoefening.

Maar net zoals je niet de héle dag bezig bent met seks, zijn we dat in de beoefening van Tantra ook niet.

Wel zijn we in Tantra – in ongeveer alles wat we doen – bezig met het vergroten van onze seksuele energie. Meer van die energie vergroot niet alleen het genot tijdens het vrijen: ze zal alles wat je ervaart verdiepen en verrijken.

Een ander belangrijk onderwerp in Tantra is intimiteit: het vermogen om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat we ervaren. Om waar te laten zijn, wat nou eenmaal waar is.

Thuis mee oefenen?

Ik heb met veel liefde en aandacht de partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ ingesproken, waarin je oefent om meer intimiteit toe te laten in contact met jezelf en je partner. Het zou zomaar kunnen zijn dat er wat meer energie door je heen gaat stromen…

Laat me hieronder weten waar ik jullie meditatie naar toe kan sturen en je ontvangt ‘m direct in je inbox.

Ja, stuur mij die Tantra oefening!
De setting van een Avond vol Aandacht - privé sessie Tantra voor geliefden

Over Marije Oostindie

In 2007 was ik drie jaar samen met mijn geliefde Jeroen, toen we een introductieweek deden bij het Centrum voor Tantra. Die overdonderende ervaring verrijkte alle aspecten van mijn leven.

Inmiddels ben ik als trainer verbonden aan dit prachtige instituut en geniet ik intens van de groepsretraites die ik er begeleid.

Vanuit deze plek krijg ik zo vaak de vraag ‘Kunnen wij ook privé kennismaken met Tantra?’, dat ik mijn Avonden vol Aandacht ben gaan geven; privé introducties tot Tantra voor stellen. Het is heel vervullend voor me om zo uitgebreid mijn aandacht te hebben bij twee mensen met oprechte interesse in zichzelf en in elkaar.

Liefs,
Marije

Ik wil kennismaken met Tantra