Mijn pad leidt tot alsmaar meer verbinding

…meer verbinding mijn eigen diepte, mijn liefde, maar ook met de buren. Met mijn vrienden, mijn geliefde, mijn zoontje. Met de aarde. Mijn leven is een stuk rijker en avontuurlijker sinds ik me op het pad van Tantra begaf. Ik voel me gezegend.

Mijn missie

Op mijn 24e had ik al twee langere relaties achter de rug: één van drie en één van vijf jaar. In beide had ik na verloop van tijd geen zin meer in seks. Terwijl ik wél van mijn geliefde hield.

Lag het aan mij?
In de korte periodes waarin ik vrijgezel was, voelde ik me een volop seksueel wezen. Mijn seks was zeker niet stuk.

Lag het dan aan mijn relaties?
Toen ik in 2004 mijn huidige geliefde Jeroen ontmoette – wist ik onmiddellijk: ‘dit is ‘m!’

Maar na twee jaar zat ik seksueel weer net zo op slot als eerst. Bovendien hadden we een stevig knipperlichtpatroon ontwikkeld: al na een paar maanden ging het voor de eerste keer uit. En weer aan. En weer uit… dat een relatie zó moeilijk en zó pijnlijk kan zijn: dat had niemand me verteld!

Gelukkig zijn we allebei nieuwsgierige types en gingen we op onderzoek uit. Hoe konden we de wonden helen die aan deze destructieve patronen en blokkades ten grondslag liggen? In 2007 belandden we bij het Centrum voor Tantra en we waren perplex hoe Tantra ons hele leven verrijkte. Zo veel echtheid, avontuur en diepte: hier wilden we alles over leren.

Maar zelfs toen we dieper doordrongen op het pad, alsmaar meer liefde, verbinding en intimiteit ervoeren – en er uiteindelijk zelf les in gingen geven – was het met onze seksualiteit nog niet heel florissant gesteld.

Dat veranderde toen we een aantal eenvoudige principes gingen toepassen op ons vrijen.

Inmiddels zijn we 16 jaar samen en vrijen we zonder dat er iets moet. Gewoon omdat ons lijf het wil – en niet omdat ons hoofd het dicteert. We zijn intiemer met elkaar. Vriendelijker. Speelser. We zijn leukere ouders voor ons kind. Betere buren. Fijnere collega’s.

Niet dat we elkaar nooit meer eens goed zat zijn, trouwens. Zeker wel. Maar we nemen het allemaal niet meer zo serieus als het schuurt en rommelt.

In een Avond vol Aandacht maak je kennis met een paar van die principes die ik heb geleerd op het avontuurlijke pad. Ik leer je wat je direct thuis toe kunt passen. Of Tantra nou het juiste pad is voor jullie, of niet. Ik ben blij en dankbaar om met dit werk de wereld een klein beetje mooier te maken.
Liefs,
Marije


Kennismaken? Ik vind het zelf ook fijn om jullie eerst te spreken voor we een sessie inplannen. Mail me via marije {@} avondvolaandacht.nl of bel me op 06-24620048

Over Marije Oostindie

In 2007 was ik drie jaar samen met mijn geliefde Jeroen, toen we een introductieweek deden bij het Centrum voor Tantra. Die overdonderende ervaring verrijkte alle aspecten van mijn leven. Inmiddels ben ik als trainer verbonden aan dit prachtige instituut en geniet ik intens van de groepsretraites die ik er begeleid. Ik ben dankbaar om daarnaast van zo dichtbij met stellen te mogen werken in mijn Avonden vol Aandacht.

Oorspronkelijk ben ik aan de kunstacademie opgeleid als kunstenaar. Pas tien jaar na mijn afstuderen ging ik door het beoefenen van Tantra eindelijk schilderen wat ík wilde schilderen. Je ziet wat foto’s van mijn werk hieronder:-)

Ik heb na de kunstacademie een bul in ‘Art, Culture & Media’ gehaald.
Op dit moment school ik me in trauma therapie; ik geniet er heel erg van om weer te studeren.

Op de één of andere manier komt alles wat ik tot nu toe deed samen in mijn werk als Tantrisch leraar en kunstenaar.
Ik voel me gezegend!