Mijn pad leidt tot alsmaar meer verbinding

…meer verbinding mijn eigen diepte, mijn liefde, maar ook met de buren. Met mijn vrienden, mijn geliefde, mijn zoontje. Met de aarde. Mijn leven is een stuk rijker en avontuurlijker sinds ik me op het pad van Tantra begaf. Ik voel me gezegend.

Mijn missie

Hoe kan het dat hele landen besluiten om in oorlog te gaan met hun buren? Dat we zo ongezond met onze aarde omgaan? Dat we ruzie maken met onze geliefde?

Ik denk dat dit allemaal manieren zijn waarop onze gewondheid tot uiting komt. Zelfs in het relatief zeer veilige Nederland ervaren we een hele hoop onveiligheid en angst als we opgroeien. Om de pijn daarvan niet te hoeven voelen, hebben we een wonderbaarlijke mogelijkheid tot onze beschikking: we creëren een pantser. Dat pantser noemen we het ego.

Het beschermt ons niet alleen tegen pijn, maar helaas ook tegen alle liefde, schoonheid, warmte, compassie die er óók is in onszelf en in de wereld. Ons ego doet ons geloven dat er niet één goddelijke realiteit is waar we allemaal deel van uit maken, maar dat de wereld een vijandelijke plek is.

Ik kan dit allemaal prachtig opschrijven. Maar Tantra laat het je werkelijk ervaren.  Totdat iedere cel in je lichaam begrijpt: ik ben deel van dit ene, dit goddelijke. Ik ken geen enkel ander pad dat zo snel werkt, zo veel opening en heling biedt, als Tantra.

Naast ‘privé Tantra lerares’ voor Avond vol Aandacht (haha, wie had dat ooit gedacht toen ze vroegen: ‘wat wil je later worden?’) ben ik als trainer en staflid verbonden aan het Centrum voor Tantra.

Ja, én ik ben ook kunstenaar onder de naam Atelier Aandacht. Ik maak schilderijen van al die prachtige Tantrische goden en godinnen. Daarmee wil ik Tantrika’s ondersteunen, door hun beoefening zichtbaar te maken in hun dagelijks leven. Op deze site kom je regelmatig schilderijen van me tegen.

Met al deze activiteiten wil ik bijdragen aan de verspreiding van het Tantrische gedachtegoed. Ik dank al mijn leraren en studenten voor de mogelijkheid om dat te kunnen doen.
Liefs,
Marije

Over Marije

In 2007 was ik drie jaar samen met mijn geliefde Jeroen, toen we een introductieweek deden bij het Centrum voor Tantra. Een totaal overdonderende ervaring. En nu zijn we beiden als trainer verbonden aan dit gerenommeerde instituut.

Ik krijg zo vaak de vraag ‘Kunnen wij ook privé kennismaken met Tantra?’, dat ik de Avonden vol Aandacht ben gaan geven. En daar ben ik heel blij mee, want ik vind het heel erg leuk om zo dichtbij te werken.

Hieronder zie je een paar van mijn schilderijen. Op mijn Atelier Aandacht site vind je kaarten, limited editions en zelfs ecologische tshirts:-)