Intiem zijn: dat is iets wat je kunt leren en oefenen. En dat hebben jullie gedaan in jullie Avond vol Aandacht. Vanuit de intimiteit met jezelf ontstaat ook meer verbinding tussen jullie.

In de partneroefening hieronder betreed je samen opnieuw die avontuurlijke, open ruimte, waarin jullie eenvoudig waar kunnen laten zijn wat waar is. Vervolgens brengen jullie je aandacht bij de goedheid in jullie relatie.

Ik zie dit als een belangrijke kunst in het leven, waarin onze aandacht zo vaak – en zo vanzelfsprekend – uitgaat naar wat er niet goed gaat. Want de goedheid in jullie contact; die ís er. In overvloed. Zonder dat ‘zou je nooit de shit van jullie relatie pikken‘, zoals mijn lief Jeroen dat zo mooi zegt.

Echt kunnen genieten van jullie samenzijn geeft je brandstof om ook door lastige of uitdagende momenten heen te bewegen. Daarom oefenen we er veel mee in onze vervolgtrainingen. Goed. Maar nu eerst déze oefening:-)

Zitten jullie goed?

De belangrijkste voorbereiding is te zorgen dat je lekker zit en elkaar makkelijk kunt aankijken. Heb je meditatiekussens? Dit is een goede gelegenheid om ze te gebruiken. En anders ga je gewoon aan de keukentafel zitten, tegenover elkaar. Zet je voetzolen ontspannen op de grond en zorg dat je rechtop zit.

Als laatste: sluit je computer of je telefoon aan op een externe speaker. Dat zal het geluid enorm ten goede komen. Ik wens jullie veel plezier samen!

Marije Oostindie - foto: Foppe Schut

‘Ik ben heel blij om te merken dat steeds meer mensen onderzoeken hoe ze diepere lagen van intimiteit kunnen ervaren.

Hoe meer we ons verbonden voelen, hoe mooier onze wereld.’

Marije

Jeroen & Marije, Avond vol Aandacht

En, hoe voel je je nu?

Als ik deze oefening doe samen met Jeroen, voel ik me meestal behoorlijk bruisend, levendig; heerlijk om te voelen. Maar dat is nu; dat was niet altijd zo. Lange tijd vond ik het helemaal niet zo makkelijk of heerlijk om mijn aandacht te brengen bij het goede; zó veel in mij was gericht op dat wat er mis ging…

Omdat ik dit patroon ook veel terug zie bij de stellen die ik ontvang in mijn privé sessies, geven Jeroen en ik de vervolgretraite GOUD.

In een kleine groep van gelijkgestemden – intiem en coronaproof – krijg je veel persoonlijke aandacht en ruimte voor het Goud in jullie relatie. Want dat is er, in overvloed. Alleen raakt het in het dagelijkse gedoe vaak dof, of zelfs vergeten.

‘Goud’ ervaar je in het samenzijn met je geliefde als je je zowel vrij áls verbonden voelt. In deze tweedaagse rusten we je uit met nieuwe mogelijkheden en technieken om jullie relatie gloedvol te laten bloeien.

Lees verder over Goud