Marije Oostindie, Avond vol Aandacht

Sinds 2007 bewandel ik het pad van Tantra: een kronkelig pad dat me voert langs steile afgronden, enorme open ruimtes en vreugdevolle hoogtes. Maar jongens: ik lééf.

Dat was in het tijdperk voor Tantra wel anders. Toen had ik eerder het gevoel dat ik werd geleefd. Dat ik naar een film keek die aan me voorbij trok, maar ik zat er niet echt ín.

Dit vermogen om het leven vol te leven, om ‘ja’ te zeggen tegen alles wat we ervaren: dat is wat we bedoelen als we in Tantra spreken over ‘intimiteit’.

Het leven wordt in eerste instantie niet perse makkelijker als je intiem bent. Maar wél een heel stuk interessanter en levendiger. Na verloop van tijd zal je waarschijnlijk merken dat je je meer verbonden gaat voelen; met jezelf, met anderen, met de wereld. En op een gegeven moment ga je vanzelf ervaren wat het betekent om meer ‘in de flow te zijn’.

Sinds 2013 geef ik ‘Avonden vol Aandacht’ privé sessies waarin ik stellen help om meer intimiteit toe te laten in hun relatie.

Interesse? Vragen? Leuk om met je in contact te zijn! Je kan je ook hier inschrijven om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen, podcasts of gratis meditaties zoals deze hiernaast. Je ontvangt dan ook direct een Tantra oefening cadeau, die je thuis kunt doen samen met je partner.

Liefs,
Marije

marije{at}avondvolaandacht.nl
06-24620048

Stuur me die Tantra oefening
klik om de agenda voor privé sessies te zien

Intimiteit is iets waar we intens naar kunnen verlangen.

Maar waar verlangen je dan precies naar?
De stellen met wie ik werk, spreken over verlangens naar nabijheid en verbinding. Naar waarheid, diepte. Echtheid.

Al deze kwaliteiten kan je ervaren in het contact met een ander. Dat is trouwens vaak ook het eerste waar we aan denken bij het woord ‘intimiteit’. Heel snel komt een plaatje omhoog van twee geliefden die het fijn hebben met elkaar. Die elkaar hartstochtelijk aanraken, diepe gesprekken voeren, zich samen verwonderen over de schoonheid van een zonsondergang…

Helaas kunnen we alleen soms zo de neiging hebben om onszelf te verlaten in het samenzijn met iemand anders.

Onopgemerkt ga je sleutelen aan jezelf, want ooit heb je kennelijk geleerd dat hoe je vanzelf verscheen, niet helemaal OK was. We willen zó graag geliefd, gezien en geaccepteerd worden… maar om de liefde van een ander te verdienen, moeten we wel net een klein beetje anders zijn. Een beetje béter.

Poef! Weg echtheid.
Weg diepte, weg intimiteit.

Want als jij niet mag zijn zoals je bent,
met wie is je partner dan in contact?

En misschien nog wel belangrijker: waar ben jij zelf dan eigenlijk nog?

Dit is één van de belangrijke onderzoeken die je doet in Tantra.
Wat gebeurt er als ik mezelf met rust laat? Als ik ontspan en stop met sleutelen aan mezelf?

Ik zie ‘intimiteit’ als iets om in eerste instantie te onderzoeken en te beoefenen met jezelf. Voor jezelf. Want er is een hele sterke kracht in ons die ons tevoorschijn wil laten komen als de ideale geliefde. Als een fantastische minnaar.

En soms zijn we dat ook, maar heel vaak ook niet. Of tenminste: dan denken we dat we geen aantrekkelijke geliefde meer zijn. Bijvoorbeeld omdat we boosheid voelen, of verdriet. Of omdat we gewoon even niet speciaal ergens zin in hebben.

Hoe belangrijker de ander waarmee je in contact bent, hoe sterker de neiging zal zijn om jezelf net een klein beetje op te leuken.

Zonder de nabijheid van je geliefde is het vaak makkelijker om te voelen waar je precies bent. Om echt contact te maken met wat je ervaart, van moment tot moment.

Een meditatie om meer intimiteit te ervaren

Om je iets te laten voelen van hoe het is om meer intimiteit te ervaren met jezelf, heb ik een meditatie voor je ingesproken. In deze meditatie zal je jezelf heel vriendelijk aanraken. Vervolgens krijg je alle tijd om te voelen in de respons van je lichaam. Want dat lijf van je; dat zegt zo veel over hoe het eigenlijk op dit moment met  je is. Tenminste, als je de tijd neemt om te luisteren.

Het is een meditatie waar je verder niemand voor nodig hebt, behalve je eigen aanwezigheid en nieuwsgierigheid.
Ik wens je er heel veel plezier van!

Beluister de meditatie

Praktische voorbereiding
Allereerst zou ik je willen aanraden om de meditatie hieronder af te spelen via een externe speaker of koptelefoon, vanwege de veel betere geluidskwaliteit.

Deze meditatie doe je liggend op je rug, dus zorg voor een lekker comfortabel plekje. Probeer het eens uit om een (hoofd)kussen onder je knieën te leggen, zodat je onderrug wat meer kan ontspannen. Je begint met je armen langs je zij met je handpalmen naar boven. Als je dat fijn vindt, zou je die ook kunnen ondersteunen met kleinere kussens.

Oké. Lig je lekker? Klik dan op play.

Verder oefenen?

Tijdens een Avond vol Aandacht privé introductie tot Tantra ga je samen met je partner op avontuur. Ik begeleid jullie in allerlei oefeningen waarmee je meer intimiteit ervaart met jezelf en met elkaar. Met een huiswerkopdracht en aanvullende emailserie ondersteun ik je vervolgens om thuis samen verder te oefenen.

Boek een Avond vol Aandacht