Ik durf eindelijk te ontspannen

In plaats van alles – onbewust – van tevoren steeds vast te zetten en te bedenken, kijk ik steeds vaker in het moment: wat wil er hier en nu gebeuren? Ik sta nu zo veel opener en nieuwsgieriger in het leven.

Van huis uit heb ik geleerd om niet het achterste van m’n tong te laten zien. Ik deelde niet wat er werkelijk in me leefde; dat voelde te onveilig.

Als gevolg daarvan had ik niet alleen een strakke mindset, maar kon ik ook niet ontspannen in de rest van mijn lichaam. Zelfs niet toen mijn lijf nog zo veel jonger en strakker was.

Nu – met mijn 49 jaar, drie kinderen, een aantal operaties en jaren van Tantra beoefenen later – kijk ik niet meer zozeer van buitenaf naar mijn lichaam, maar ervaar ik haar van binnenuit.

Ik kan nu in contact blijven met mezelf; óók als ik in contact ben met een ander.

Bij het Centrum voor Tantra heb ik geleerd om me echt te laten zien in contact met een geliefde; ook als ik iets lastig of spannend vind. Om met mijn verlangens tevoorschijn te komen, of die nu worden beantwoord of niet.

Als ik in contact kan brengen wat er in mij leeft – van onhandigheid, machteloosheid tot geraaktheid, verlegenheid tot grote vreugde – dan voel ik me echt in verbinding.

Vrijheid in seksualiteit

Door mijn lichaam met al haar wijsheid en bijzonderheden te omarmen, ben ik ook veel vrijer geworden in seksualiteit.

Waar ik vroeger alsmaar gedachten had over hoe ik er uit zou moeten zien en wat ik allemaal zou moeten doen in seks, ervaar ik het nu als zó veel ruimer dan die handelingen.

Ik ervaar mezelf nu zelfs als een seksueel wezen als ik níet aan het vrijen ben.

Ik groei en rijp aan het leven en dat vind ik waanzinnig: eindelijk ervaar ik het mysterie, verwondering in mijn leven.

Minie van Duijn

Minie van Duijn

Mijn ervaring & opleiding:

1994  Stewardess bij KLM (tot 2013)
2010  Start opleiding lichaamsgerichte therapie @ BodyMind
2013  Eerste Tantraretraite bij het Centrum voor Tantra
2018  Eerste keer assisteren bij het CvT
2018  Teamleider bij de Belastingdienst
2018  Student bij de Ridhwan school
2020  Afgestudeerd als lichaamsgericht Psychotherapeut
2020  Start eigen praktijk Helendwerk
2022  Benoeming tot senior Assistant bij het CvT
2022  Start bijscholing in IFS therapie

Boek jullie AvA met Minie:

Over mijn privé sessies

Tantra heeft mij zo veel gegeven, en ik word er heel blij van om anderen kennis te laten maken met dit prachtige pad. Naast mijn werk voor Avond vol Aandacht kom je mij regelmatig tegen als staflid (senior assistant) in de prachtige retraites van het Centrum voor Tantra. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie, ook in Leeuwarden.

Als begeleider in al deze rollen heb ik veel ervaring in het begeleiden van persoonlijke processen. Jullie zijn van harte welkom als jullie in zwaar weer zitten en ook als jullie nóg meer willen genieten van de intimiteit van jullie samenzijn.

Hier lees je wat een Avond vol Aandacht privé introductie tot Tantra in Leeuwarden precies inhoudt.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten!
Liefs van Minie

Lees verder over een Avond vol Aandacht in Leeuwarden

Vragen?

Als je meer wilt weten over Tantra in z’n algemeen, of over ‘onze smaak’ van Tantra, dan raadt ik je aan om eens door onze blog te bladeren, of een paar episodes van de Avond vol Aandacht podcast te beluisteren.

Grote kans dat je het antwoord op je meer praktische vragen zal vinden in onze uitgebreide FAQ.

Twijfelen jullie of een Avond vol Aandacht bij mij aansluit bij jullie specifieke situatie? Download onze gratis partner oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’  en jullie krijgen hopelijk een aardig beeld van wat Tantra voor jullie zou kunnen betekenen.

Nog steeds vragen? Stuur me dan een email (minie (@) avondvolaandacht.nl ) of een spraakberichtje via Whatsapp: 06-83569646. Ik probeer jullie altijd binnen een paar dagen te beantwoorden.

Download onze gratis partner oefening