Marije Oostindie, Avond vol Aandacht

In Tantra oefenen we om voller deel te nemen aan het leven. Onze zintuigen spelen daar een grote rol bij.

Het wordt fijner en makkelijker om je te verhouden tot de realiteit als die ook werkelijk prettig voor je is. Daarom houden Tantrika’s extra veel van lekker eten, omringen we onszelf graag met delicate materialen en rijke beelden en luisteren we graag sfeervolle muziek.

We gebruiken allerlei soorten muziek als sfeervolle bedding voor onze oefeningen en rituelen. Goede muziek neemt je mee; het kan je ondersteunen om jezelf wat losser te laten en je voller over te geven aan je ervaring.

Hieronder vind je de muziek die ikzelf graag gebruik tijdens mijn sessies, retraites of voor mijn Tantrische avondjes met Jeroen. Ik wens je er veel plezier van; of je ze nou gebruikt tijdens een meditatie, een vrij afspraakje, een adem oefening, of gewoon als je lekker in bad ligt.

Wil je niet ontspannen maar dansen?
Hier vind je de Avond vol Aandacht Dance playlist.

Liefs,
Marije

De Avond vol Aandacht Playlist op Spotify

Heb je een Spotify account? Oh boy, maak je borst maar nat.

In deze playlist verzamelde ik inmiddels bijna 12 uur muzikale ondersteuning voor jullie Tantrische avond. Je vind er de muziek die ik hieronder noem in, en nog veel, veel meer.

Open hier de Avond vol Aandacht afspeellijst in Spotify of beluister ‘m rechstreeks in het venster hiernaast.

Ik wens jullie er heel veel plezier van!

Geen Spotify account? Scroll dan naar beneden voor onze favoriete albums.

Moola Mantra – Deva Premal

Deva Premal is een grote bekende in de wereld van de westerse / verwesterde mantra. Deze CD is mijn favoriet: ik vind het heerlijk om een heel uur lang dezelfde mantra te horen. Door de prachtige opbouw in de muziek wordt het nergens saai.

Met grote dank trouwens aan meester fluitist Praful. Hij werkte ook mee aan Dakshina; mijn andere favoriet van Premal.

Andere CD’s, waar Praful niet aan bij droeg, vind ik snel wat te zoetsappig. Maar deze… poh, wat mooi.
Luister hier de CD via Youtube.

Shakti: Tantric Embrace – Russill Paul

Anders dan zijn naam doet vermoeden, groeide Russill Paul op in India. Hij was op weg om een bekende popmuzikant te worden, toen hij na een belangrijke spirituele ervaring toetrad tot een Benedictijner klooster. De zeer vooruitstrevende abt van dat klooster, zond hem uit naar Hindoe tempels om mantra te studeren volgens de eeuwenoude traditie.

Russills prachtige mysterieuze muziek voert je mee naar een andere wereld vol Shakti (levensenergie of seksuele energie) en Shiva (bewustzijn). Een voorproefje via Youtube vind je hier.

Om Shanti – Akasha

Nog een CD met westerse mantra; maar dan nu van het zo goed als onbekende ensemble Akasha. Hun prachtige, zwoele muziek heb ik grijs gedraaid – tijdens massages, vrij afspraakjes met mijn lief en zelfs tijdens de bevalling van onze zoon.

Ik heb een keer ergens gelezen dat deze muziek via internet tot stand is gekomen, waarbij alle artiesten hun partij in eigen land inspeelden. Weet niet of dat ook werkelijk zo is, maar als je van Bhakti (devotionele) mantra houdt, dan zeg ik: luisteren!

Hier vind je een van hun nummers op Youtube.

Devotional Flute Music – Filip Fraser

Deze muziek gebruik ik heel erg graag bij ademmeditaties, omdat je de adem zo prachtig kan horen in de fluit. Ook een heerlijke sfeermaker voor als je in bad zit of tijdens een massage. Ze nodigt me uit om gevoelig te blijven, langzaam te gaan, de tijd te nemen. Net als de muziek zelf: de twee tracks op deze CD – ‘Sunrise’ en ‘Sunset’ – duren allebei een heerlijk half uur.

Luister hier ‘Sunrise’ op Youtube

Jeroen & Marije, Avond vol Aandacht

Wie kom je tegen als je bij ons verder gaat?

Dit ben ik met mijn lief Jeroen, met wie ik samen ben sinds 2004. Als je verder wil met Tantra in één van onze vervolgretraites, dan zal je hem daarin tegenkomen.

Onze relatie was direct vanaf het begin niet bepaald vol rozengeur en manenschijn. Gelukkig ontdekten we Tantra, en leerden we om steeds meer onze aandacht bij het goede in onze relatie te brengen. Dat is er in overvloed!

Een jaar of zes geleden gingen we, na eindeloos studeren en assisteren, samen les geven aan het Centrum voor Tantra. We waren nog niet begonnen of we kregen een zoon. Dat maakte het onmogelijk om nog samen les te geven, want onze retraites duurden een hele week.

Inmiddels heeft Jeroen zich gespecialiseerd als trainer in mannenwerk. Hij publiceerde samen met zijn maten van Mannenkracht het boek ‘Het is Tijd Man’ bij Altamira, en hij verscheen o.a. bij Giel Beelen in Kukuru.

Voor Avond vol Aandacht geven we samen tweedaagse retraites. Want die blijken zowel voor ons als voor onze studenten (die vaak ook kinderen hebben) wél haalbaar. En verrukkelijk om te doen! Ik voel me heel vervuld om weer samen les te geven.

Klik hier voor onze vervolgmogelijkheden