Mijn missie

Op mijn 24e had ik al twee langere relaties achter de rug: één van drie en één van vijf jaar. In beide had ik na verloop van tijd geen zin meer in seks. Terwijl ik wél van mijn geliefde hield.

Lag het aan mij?
In de korte periodes waarin ik vrijgezel was, voelde ik me een volop seksueel wezen. Mijn seks was zeker niet stuk.

Lag het dan aan mijn relaties?
Toen ik in 2004 mijn huidige geliefde Jeroen ontmoette – wist ik onmiddellijk: ‘dit is ‘m!’

Maar na twee jaar zat ik seksueel weer net zo op slot als eerst. Bovendien hadden we een stevig knipperlichtpatroon ontwikkeld: al na een paar maanden ging het voor de eerste keer uit. En weer aan. En weer uit… dat een relatie zó moeilijk en zó pijnlijk kan zijn: dat had niemand me verteld!

Gelukkig zijn we allebei nieuwsgierige types en gingen we op onderzoek uit. Hoe konden we de wonden helen die aan deze destructieve patronen en blokkades ten grondslag liggen? In 2007 belandden we bij het Centrum voor Tantra en we waren perplex hoe Tantra ons hele leven verrijkte. Zo veel echtheid, avontuur en diepte: hier wilden we alles over leren.

Maar zelfs toen we dieper doordrongen op het pad, alsmaar meer liefde, verbinding en intimiteit ervoeren – en er uiteindelijk zelf les in gingen geven – was het met onze seksualiteit nog niet heel florissant gesteld.

Dat veranderde toen we een aantal eenvoudige principes gingen toepassen op ons vrijen.

Inmiddels zijn we 16 jaar samen en vrijen we zonder dat er iets moet. Gewoon omdat ons lijf het wil – en niet omdat ons hoofd het dicteert. We zijn intiemer met elkaar. Vriendelijker. Speelser. We zijn leukere ouders voor ons kind. Betere buren. Fijnere collega’s.

Niet dat we elkaar nooit meer eens goed zat zijn, trouwens. Zeker wel. Maar we nemen het allemaal niet meer zo serieus als het schuurt en rommelt.

In een Avond vol Aandacht maak je kennis met een paar van die principes die ik heb geleerd op het avontuurlijke pad. Ik leer je wat je direct thuis toe kunt passen. Of Tantra nou het juiste pad is voor jullie, of niet.

Daarnaast ben ik door Tantra opnieuw aan het schilderen geraakt. Ik heb de kunstacademie gedaan, maar daarna zeker tien jaar lang geen kwast meer aangeraakt. Nu is kunst maken een volwaardig onderdeel van mijn leven. Onder de naam Atelier Aandacht schilder ik oude Tantrische goden en godinnen voor de urban yogi’s van nu. Kijk maar eens hier:-) 

Ik ben blij en dankbaar om de wereld een klein beetje mooier te maken, door les te geven in Tantra én via mijn kwast en doek.

Veel liefs,
Marije

Kennismaken?

Twijfelen jullie of een Avond vol Aandacht iets voor jullie is? Of wil je graag eerst overleggen over een thema dat speelt in jullie leven?

Wees van harte welkom om me te mailen via marije {@} avondvolaandacht.nl of te bellen of appen via 06-24620048.
Ik kan niet altijd direct opnemen of antwoorden, maar meestal neem ik binnen twee dagen contact met je op of plan ik een belafspraak met je in.

Marije Oostindie

Marije Oostindie (1979)

Mijn ervaring & opleiding:

2002  Diploma, kunstacademie Artez, Illustratieve Vormgeving
2005  Bul, Rijksuniversiteit Groningen: Kunst, Cultuur en Media
2005  In de leer bij sjamanen uit de VS
2007  Eerste Tantraretraite bij het Centrum voor Tantra
2010  Weer kunstenares: opstart Atelier Aandacht
2010  Assistent in talloze retraites van het CvT
2014  Ik geef m’n eerste Avonden vol Aandacht
2014  M’n eerste Tantraretraite als trainer voor het CvT
2019  Start met Trauma Therapie opleiding

Boek een Avond vol Aandacht met Marije
Marije bij een pasgeschilderde Ganesha
Jeroen en Marije tijdens het online programma GLOED - Avond vol Aandacht

Beluister mijn verhaal: hoe ik weer ging schilderen

Ja, Tantra heeft een enorme invloed op de manier waarop ik seksualiteit en intimiteit beleef. Maar mijn levensenergie ging ineens uitbundig stromen in álle gebieden van mijn leven. Ook in mijn werk. Nadat ik was afgestudeerd aan de kunstacademie raakte ik 10 jaar lang geen kwast aan. Want ik wilde niet als een eenzame kunstenaar sterven op een zolderkamer. Dat was het idee. In plaats daarvan ging ik ‘belangrijke dingen’ studeren en daarna aan het werk in de chique kunstbusiness.

In deze zeer persoonlijke aflevering van de Avond vol Aandacht Podcast vertel ik je alles over mijn carrière switch en hoe Tantra mijn werkende leven enorm heeft verrijkt:

Boek een Avond vol Aandacht met Marije