Kleine kinderen ervaren een groot verlangen om alles in het leven te proeven. Ze reiken uit, maken contact, zijn intens nieuwsgierig. Kinderen voelen hun blijdschap en enthousiasme voluit, en dat geldt ook voor hun boosheid of verdriet. Alles is 100%.

Als volwassenen zijn we een groot deel van die zin, die nieuwsgierigheid, die volheid en intensiteit kwijtgeraakt. Wij analyseren het leven vaak meer dan dat we het ervaren. Als gevolg daarvan ervaren we onszelf als afgescheiden, losse, tobbende units…

Na 14 jaar Tantra beoefenen, zes jaar moederschap en twee jaar trauma therapie studie, wordt het me steeds helderder dat de basis hiervoor wordt gelegd in onze jeugd.

Veel stellen die een Avond vol Aandacht bij me komen doen, hebben kinderen. Hen zie ik soms wat wit om de neus wegtrekken als ik tijdens de sessie iets vertel over hoe wij als kind onze energie hebben leren beperken. En welke rol hun ouders daarin hebben gespeeld. Ze realiseren zich dat ze het soms net zo aanpakken als hun ouders deden…

Dit is niemands schuld; je leert nou eenmaal het allermeest van het gedrag van anderen. En je ouders zijn je belangrijkste rolmodel. Maar als je het anders wil doen dan zij, dan zal je actief op onderzoek uit moeten. Want er is heel veel wat we als ouders kunnen doen (of laten) om onze kinderen wél een veilige, liefdevolle, natuurlijke start te geven.

Een belangrijk deel hiervan ligt in investeren in onze eigen persoonlijke groei. Wanneer we meer ‘heel’ worden, ervaren we als vanzelf meer verbinding, met onszelf, met onze partner en óók met onze kinderen. Het maakt me altijd heel blij als mensen aan Tantra beginnen; juist als ze kinderen of een kinderwens hebben.

Maar er is tegenwoordig ook heel veel waardevolle kennis voorhanden over hoe we onze kinderen ontspannen en in verbinding kunnen opvoeden. Het heeft mij erg geholpen om een betere moeder te zijn voor Koan.

Met alle veranderingen waar we als maatschappij doorheen zullen bewegen de komende jaren, hebben we stevige, goed gegronde volwassenen nodig die zich vanzelfsprekend verbinden met anderen. Ik voel urgentie om die kennis verder te helpen verspreiden.

Daarom deel ik in mijn nieuwe, driedelige ‘in depth’ podcastserie met veel liefde de inzichten die ik heb opgedaan op mijn pad als Tantrika, begeleider en moeder. Hieronder deel 1.

Zorg dat je lekker zit; misschien wel met pen en papier in de aanslag. Ik wens je veel luisterplezier!

Marije & Zoon Koan (5)

Liefdevolle ouders voor je kind

Het is fantastisch voor een kind om op te groeien bij ouders die overduidelijk van elkaar houden. Als je ouders in verbinding kunnen blijven met elkaar – óók als het lastig wordt – dan geef je je kind een veilige, stevige basis. Die basis is voelbaar in de rest van het leven.

In onze relatietraining Goud ontdek je meer over de schoonheid van jullie relatie. Je krijgt ook gereedschap in handen die jullie de mogelijkheid geven om in contact te blijven, óók als het lastig wordt.

Wij willen Goud in onze relatie

Beluister hier de podcast:

Beluister ‘m hieronder, in je favoriete podcast app of via Spotify.

De Avond vol Aandacht Podcast wordt goed beluisterd!

Het maakt me blij en dankbaar om mijn kennis en ervaring op deze manier te kunnen verspreiden.
Vergeet niet om jezelf te abonneren in je favoriete podcast app; dat is een grote steun. Het helpt me op mijn missie om de verruimende en verbindende kennis van Tantra meer in de wereld te brengen.

Heb je vragen?
Onderwerpen waar je me graag eens over zou horen?

Laat dan hieronder een respons achter, of stuur me een berichtje op marije (@) avondvolaandacht.nl
Dankjewel!