Marije Oostindie, Avond vol Aandacht

Over Marije Oostindie

In 2007 was ik drie jaar samen met mijn geliefde Jeroen, toen we een introductieweek deden bij het Centrum voor Tantra. Die overdonderende ervaring verrijkte alle aspecten van mijn leven.

Inmiddels ben ik als trainer verbonden aan dit prachtige instituut en geniet ik intens van de groepsretraites die ik er begeleid.

Vanuit deze plek krijg ik zo vaak de vraag ‘Kunnen wij ook privé kennismaken met Tantra?’, dat ik mijn Avonden vol Aandacht ben gaan geven; privé introducties tot Tantra voor stellen.

Het is heel vervullend voor me om zo uitgebreid mijn aandacht te hebben bij twee mensen met oprechte interesse in zichzelf en in elkaar.

Boek jullie Avond vol Aandacht

Sinds ik ben begonnen met de Avond vol Aandacht podcast schrijf ik na bijna iedere sessie wat aantekeningen op. Want oh, mensen; wat lopen we toch met een hoop rond.

De laatste tijd komt het onderwerp verdriet regelmatig voorbij in mijn sessies. Voor zowel mannen als vrouwen blijkt het vaak helemaal niet zo gemakkelijk om tranen gewoon maar te laten rollen als ze in je opwellen. Zeker niet waar je geliefde bij is.

Dit gold ook voor mij. Of eigenlijk: ik kon best wel huilen, maar als het gebeurde dan vond ik het vreselijk. Ik probeerde mijn tranen zo ongeveer weer terug te duwen in mijn ogen. Zó erg schaamde ik me voor mijn ‘gejank’.

Dit denigrerende woord valt regelmatig tijdens mijn sessies. Het zegt denk ik iets over hoe we verdriet collectief benaderen: als iets ongemakkelijks, of zelfs gevaarlijks. In elk geval: iets wat we moeten zien te voorkomen.

Maar ja: je wórdt nou eenmaal soms verdrietig. En dan?

Die stroom dan maar onderdrukken? Dat kost heel veel energie. Je moet je inspannen en jezelf verharden om dat voor elkaar te krijgen. En wat nog erger is: hiermee gaat je verdriet niet weg. Ergens deep down under is het er nog; wachtend op een onbewaakt moment waarop de vulkaan alsnog zal barsten… Ieuw!

Die tranen dan maar toelaten?
‘Als ik deze ene traan toelaat, dan gaan de sluizen open. Dan zal ik verdrinken in mijn verdriet’ – dat was wat ik dacht.

Maar gebeurt dat ook?

Herken je dit? Heb jij misschien al in geen twintig jaar gehuild?
Beluister dan deze episode, en misschien ga je ook met nieuwe ogen kijken naar verdriet.

Beluister via Spotify:

(En vergeet niet om jezelf te abonneren!)

Geen Spotify?

Geen probleem! Klik hier om de podcast te beluisteren via Anchor of andere platforms zoals Google Podcasts.

Input voor mijn podcast?

Ik zou je graag horen over m’n podcast; wat spreekt je aan en wat niet? Waar wordt je warm van?

Als je rondloopt met thema waar je mij graag eens over zou horen: weet dan dat mijn energie vaak gaat stromen als mij een vraag gesteld wordt. Het zou zomaar kunnen dat mijn volgende podcast over jouw onderwerp gaat. Omdat je nou eenmaal nooit de enige bent die ergens mee rondloopt!

Je kunt hieronder een comment achterlaten of me mailen op marije (at) avondvolaandacht.nl.
Dankjewel.

En: zin om aan Tantra te proeven, gewoon vanuit huis?

Download dan hieronder de gratis partner oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’ (25 min.).

Stuur me de gratis partner oefening!