Oh yes: ik ben een podcast begonnen!
Het afgelopen jaar ben ik erg van dit medium gaan houden. Ik vind het heerlijk om me tijdens mijn vele fietstochtjes door Amsterdam te laten inspireren via mijn koptelefoon.

Via de Avond vol Aandacht podcast hoop ik bij te kunnen dragen aan meer ontspanning in jullie relatie.

Deze eerste aflevering gaat over vreemdgaan: vaak een lastige en pijnlijke gebeurtenis in een relatie. Het speelt regelmatig bij de stellen die bij me komen.

Wat maakt nou eigenlijk dat we vreemdgaan – zelfs al willen we onze geliefde vaak helemaal niet kwijt?

Marije Oostindie | Avond vol Aandacht

Beluister hier de podcast:

Of open ‘m rechtstreeks in Spotify.

Marije Oostindie - foto: Foppe Schut

Nog geen AvA gedaan?

Maak dan kennis met Tantra door mijn gratis partner oefening te downloaden. Je doet hem samen met je geliefde en hij duurt 25 minuten. Een avontuurlijk begin van een intieme avond!

Stuur me de gratis partner oefening!
Jeroen en Marije

De potentie van crisis in je relatie

Ik spreek in deze aflevering ook over de potentie van de crisis die het vreemdgaan veroorzaakt. Of misschien kan ik beter zeggen: líjkt te worden veroorzaakt.

Want veel geliefden die te maken hebben gehad met ontrouw van hun partner, erkennen wel dat er al een tijdje iets niet helemaal meer in balans was in hun relatie.

Uiteraard overleven niet alle relaties een affaire; soms is het gewoon te pijnlijk en de vertrouwensbreuk te groot.

Maar misschien besluiten jullie om samen te blijven. Dan zullen jullie – hopelijk – de onderwerpen die kennelijk spelen in jullie relatie, aan willen kijken. En dan ineens geeft deze crisis jullie de mogelijkheid om samen te groeien. Om jullie relatie opnieuw vorm te geven.

En misschien waren jullie vervolgens één van die stellen die een Avond vol Aandacht bij me boekte, vanuit het verlangen om elkaar op een dieper niveau te ontmoeten:-)

Om contact te ervaren waarvoor je niks hoeft te maken of presteren,
maar waarin je kunt ontspannen.

In die open, vrije ruimte die dan ontstaat, kan je jezelf en je geliefde weer ontmoeten als nieuw.

‘Soms betekent vreemdgaan niet het einde van een relatie, maar juist een nieuw begin’

Verder met Tantra?

Het vraagt tijd en oefening om elkaar steeds maar weer opnieuw te ontmoeten.
Ik denk niet dat ik ooit ben uitgeleerd. Telkens als ik denk Jeroen nu toch echt wel te kennen, leer ik weer nieuwe dingen over hem. En over mezelf trouwens, vooral. En dat is maar goed ook; hoe saai zou het leven zijn als er niets meer te ontdekken zou zijn!

Als je een Avond vol Aandacht bij me hebt gedaan, dan kan je je misschien wel voorstellen wat een impact het kan hebben op jullie relatie om je voor een langere tijd te wijden aan een Tantrische beoefening. Daarom geef ik met mijn geliefde Jeroen (die ook lange tijd lesgaf aan het Centrum voor Tantra) ook vervolgtrainingen.

Wij willen verder met Tantra