Ik ben een podcast begonnen!

Het afgelopen jaar ben ik erg van dit medium gaan houden. Heerlijk om me te laten inspireren via mijn koptelefoon tijdens mijn fietstocht van Oost naar Noord.

Via de Avond vol Aandacht podcast hoop ik te kunnen bijdragen aan (nog) meer ontspanning in jullie relatie.

Deze eerste aflevering gaat over vreemdgaan: meestal een lastige en pijnlijke gebeurtenis in een relatie. Het speelt regelmatig bij de stellen die bij me komen.

Wat maakt nou eigenlijk dat we vreemdgaan, zelfs al willen we onze geliefde helemaal niet kwijt?

Ik spreek in deze aflevering ook over de potentie van de crisis die het vreemdgaan veroorzaakt.

Marije Oostindie | Avond vol Aandacht

Of misschien kan ik beter zeggen: lijkt te worden veroorzaakt. Want veel geliefden die te maken hebben gehad met ontrouw van hun partner, erkennen wel dat er al een tijdje iets niet helemaal meer in balans was in hun relatie.

Uiteraard overleven niet alle relaties een affaire. Maar misschien besluiten jullie om samen te blijven en de onderwerpen die spelen in jullie relatie, aan te kijken. En dan ineens geeft deze crisis jullie de mogelijkheid om samen te groeien. Om jullie relatie opnieuw vorm te geven.

En misschien waren jullie vervolgens één van die stellen die een Avond vol Aandacht bij me boekte, vanuit het verlangen om elkaar op een dieper niveau te ontmoeten.

Om contact te ervaren waarvoor je niks hoeft te maken of presteren,
maar waarin je kunt ontspannen.

In die open, vrije ruimte die dan ontstaat, kan je jezelf en je geliefde weer ontmoeten als nieuw.

‘Soms betekent vreemdgaan niet het einde van een relatie, maar juist een nieuw begin’

Beluister hier de podcast:

Of open ‘m rechtstreeks in Spotify.

Nog geen AvA gedaan?

Maak dan kennis met Tantra (en mijn manier van werken:-) door gratis deze meditatie te downloaden. Je doet hem samen met je geliefde en hij duurt 25 minuten. Een inspirerend begin van een avond samen!

Wil je mij jouw vraag sturen?

Het onderwerp voor deze eerste aflevering komt voort uit een vraag die iemand mij stelde. Ik ga meestal erg ‘aan’ van vragen, dus ik ben heel erg benieuwd naar vragen die in jou leven over relaties, intimiteit en seksualiteit.

Als je me een mailtje stuurt met je vraag, dan zou het zomaar kunnen dat ik die beantwoord in een volgende aflevering. Je bent namelijk nooit de enige die ergens mee zit – al lijkt het soms wel zo;-).

Je kan me bereiken via marije (@) avondvolaandacht.nl of via de responsvelden hieronder.

Verder met Tantra?

Het vraagt tijd en oefening om elkaar steeds maar weer opnieuw te ontmoeten.
Ik denk niet dat ik ooit ben uitgeleerd; telkens als ik denk mijn partner te kennen, leer ik weer nieuwe dingen over hem. En over mezelf trouwens, vooral. En dat is maar goed ook; hoe saai zou het leven zijn als er niets meer te ontdekken zou zijn!

Als jullie al een Avond vol Aandacht bij me deden, dan heb je hopelijk iets ervaren van hoe het is om alsmaar fris in het moment te zijn. Intiem, aandachtig, aanwezig. Om niet alleen je aandacht te hebben bij je gedachten, maar ook bij wat je voelt of ervaart in je lijf.

Als deze paar uur Tantra voedend voor je waren, dan kan je je misschien wel voorstellen wat een impact het kan hebben op jullie relatie om je voor een langere tijd te wijden aan een Tantrische beoefening.

Daarom heb ik samen met mijn geliefde Jeroen (die ook lange tijd lesgaf aan het Centrum voor Tantra) twee vervolgtrainingen ontwikkeld. Die bieden we in het najaar allebei nog een keer los aan, daarna waarschijnlijk alleen nog als onderdeel van een uitgebreidere training voor geliefden. Dus, als je eerst eens een losse retraite wilt doen, dan is dit je kans:-)

Gloed: een online slaapkamer retraite over seksualiteit

Hoe kan je samen ontspannen en je mee laten voeren door je vrije stroom?

Vertel me meer over Gloed

Goud: een live relatietraining waarin je het goede van jullie relatie eert en viert

En nieuwe manieren ontdekt om elkaar in meer vrijheid te ontmoeten.

Vertel me meer over Goud