Yes; de laatste episode van mijn driedelige miniserie over Tantra en de opvoeding van je kinderen van de Avond vol Aandacht Podcast staat online. Deze aflevering is bedoeld voor iedereen die zwanger is of (misschien een keer) wil worden. Of misschien ken je een zwangere – je partner bijvoorbeeld – en wil je haar graag respectvol en goed geïnformeerd steunen in dit wonderlijke proces.

‘Tantrisch’ zwanger zijn

Je zou je kunnen afvragen: wat heeft Tantra nou te maken met zwangerschap en geboorte?

In mijn ervaring heel veel. Tantra is een spiritueel pad dat erop is gericht om je steeds meer te ontspannen en je over te geven aan de stroom van het leven.

Zwangerschap en geboorte zijn krachtige, natuurlijke processen waarover je maar weinig controle hebt. Je lichaam doet het he-le-maal vanzelf. Je staat erbij en je kijkt ernaar, terwijl je buik groeit en groeit… en op een gegeven moment de eerste tekenen van de geboorte zich aandienen. Het hele proces van zwanger zijn en bevallen is er één van overgave.

Maar dat ‘overgeven aan de stroom van het leven’ was lange tijd niet mijn ding, zeg maar. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was ik even in paniek: ooit moet dat kind er uit! Maar HOE dan?! Gelukkig beoefende ik al 10 jaar Tantra. Ik ervoer mijn zwangerschap en de bevalling als de Meesterproef.

(En de geboorte van onze zoon Koan bleek een prachtige ervaring; misschien vertel ik daar ook nog wel een keertje over:-)

Marije Oostindie | Avond vol Aandacht

Beluister hier de podcast:

Of open ‘m rechtstreeks in Spotify.

Zin om Tantra te proberen?

Download dan mijn gratis partner oefening. Je doet hem samen met je (oefen) partner. Een avontuurlijk begin van een intieme avond!

Stuur me de gratis partner oefening!

Verder met Tantra?

Het vraagt tijd en oefening om elkaar steeds maar weer opnieuw te ontmoeten.
Ik denk niet dat ik ooit ben uitgeleerd. Telkens als ik denk Jeroen nu toch echt wel te kennen, leer ik weer nieuwe dingen over hem. En over mezelf trouwens, vooral. En dat is maar goed ook; hoe saai zou het leven zijn als er niets meer te ontdekken zou zijn!

Als je een Avond vol Aandacht bij me hebt gedaan, dan kan je je misschien wel voorstellen wat een impact het kan hebben op jullie relatie om je voor een langere tijd te wijden aan een Tantrische beoefening. Daarom geef ik met mijn geliefde Jeroen (die ook lange tijd lesgaf aan het Centrum voor Tantra) ook vervolgtrainingen.

Wij willen verder met Tantra