Yes; de laatste episode van mijn driedelige miniserie over ‘Tantra en de Opvoeding van je Kinderen’ van de Avond vol Aandacht Podcast staat online. Deze aflevering is bedoeld voor iedereen die zwanger is of (misschien een keer) wil worden. Of misschien ken je een zwangere en wil je haar graag respectvol en goed geïnformeerd steunen in dit wonderlijke proces.

Je zou je kunnen afvragen: wat heeft Tantra nou te maken met zwangerschap en geboorte? In mijn ervaring heel veel. Tantra is een spiritueel pad dat erop is gericht om je steeds meer te ontspannen en je over te geven aan de stroom van het leven.

Zwangerschap en geboorte zijn krachtige, natuurlijke processen waarover je maar weinig controle hebt. Je lichaam doet het he-le-maal vanzelf. Je staat erbij en je kijkt ernaar, terwijl je buik groeit en groeit… en op een gegeven moment de eerste tekenen van de geboorte zich aandienen.

Het hele proces van zwanger zijn en bevallen is er één van overgave.

Maar dat ‘overgeven aan de stroom van het leven’ was lange tijd niet mijn ding, zeg maar. Ik was, zoals de meeste mensen in onze maatschappij, vooral gericht op het controleren van mijn leven. Jeetje, wat vond ik dit spannend!

Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, was ik ook even echt in paniek: ooit moet dat kind er uit! Maar HOE dan?! Gelukkig beoefende ik al 10 jaar Tantra. Ik ervoer mijn zwangerschap en de bevalling als een Meesterproef in loslaten en overgave.

De geboorte van onze zoon Koan bleek een prachtige en krachtige ervaring – al duurde die maar liefst drie dagen. Misschien maak ik daar ook nog wel een keertje een podcast episode over:-)

Marije Oostindie | Avond vol Aandacht

Beluister hier de podcast:

Of beluister ‘m rechtstreeks in Spotify of in Apple Podcasts. Vergeet niet om jezelf te abonneren of de show te liken!

Tantra thuis proberen?

Ik kan me voorstellen dat het woord ‘Tantra’ van alles in je wakker maakt. In elk geval vond ik het super spannend om mijn eerste retraite te gaan doen! Wil je eerst thuis kennis maken met Tantra, gewoon om een beetje te proeven aan het effect ervan? Download dan mijn gratis oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’. Je doet hem samen met je (oefen) partner.

Een avontuurlijk begin van een intieme avond…

Stuur me de gratis partner oefening

Verder met Tantra?

Het vraagt tijd en oefening om elkaar steeds maar weer opnieuw te ontmoeten.
Ik denk niet dat ik ooit ben uitgeleerd. Telkens als ik denk Jeroen nu toch echt wel te kennen, leer ik weer nieuwe dingen over hem. En over mezelf trouwens, vooral. En dat is maar goed ook; hoe saai zou het leven zijn als er niets meer te ontdekken zou zijn!

Als je een Avond vol Aandacht bij me hebt gedaan, dan kan je je misschien wel voorstellen wat een impact het kan hebben op jullie relatie om je voor een langere tijd te wijden aan een Tantrische beoefening. Daarom geef ik ook vervolgtrainingen, meestal samen met mijn geliefde – en tantra leraar – Jeroen.

Die vervolgtrainingen hebben we zo vormgegeven dat ze eenvoudig te volgen zijn voor ouders met (kleine) kinderen, zoals wij!

Vertel ons meer over het vervolg